News Flash:

Florica Birsasteanu, candidatul PSD la Primaria Timisoara, acuzat de conflict de interese

6 Iulie 2016
420 Vizualizari | 0 Comentarii
poza birsasteanu 600x400 300x200
Agentia Nationala de Integritate a transmis, miercuri, ca faptele de care este acuzat Florica Birsasteanu s-au petrecut in urma cu patru ani, pe vremea cand acesta era director al Spitalului Judetean din Timisoara.
„Birsasteanu Florica s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut simultan mai multe functii si calitati, contrar prevederilor legale, astfel:  in perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014 a detinut simultan atat functia de director medical interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara, cat si functia de administrator in cadrul S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L.;  in perioada 30 aprilie  – 17 iunie 2014 a detinut simultan atat functia de manager interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara, cat si functia de administrator in cadrul  S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L.; in perioada exercitarii mandatului sau de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. V. Babes (institutie aflata in subordinea Primariei Municipiului Timisoara) a incheiat Contractul de furnizare de servicii medicale  cu S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L. (societate in cadrul careia persoana evaluata detinea calitatea de administrator la data incheierii contractului). In baza acestui contract, S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L. a obtinut venituri in cuantum de 86.305 lei”, au transmis inspectorii de integritate.
In plus, cei de la Agentia Nationala de Integritate sustin ca Birsasteanu a votat o Hotarare de Consiliu Local prin care firma sa a beneficiat direct de fonduri.
„Mai mult, Birsasteanu Florica a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de consilier local, acesta a participat la deliberarea si adoptarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 298 din 30 mai 2013, in urma careia au fost incheiate Contractul de inchiriere si Actul aditional intre Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes si Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L. (societate in cadrul careia persoana evaluata detinea calitatea de administrator la data adoptarii hotararii). Birsasteanu Florica a detinut functia de consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Timisoara in perioada 15 ianuarie 2013 – 26 iunie 2014, functia de director medical in perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, respectiv functia  de manager interimar, in perioada 30 aprilie  – 17 iunie 2014, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta ”Pius Brinzeu” Timisoara”, mai spun cei de la ANI.
Conform acestora, deputatul de Timis stie ca a fost declansata procedura de evaluare si a depus un punct de vedere la dosar in apararea sa. Cei de la ANI mai sustin ca Birsasteanu ar fi incalcat nu mai putin de sapte articole de lege si risca decaderea din dreptul de a mai exercita o functie sau demnitate publica timp de trei ani.
„Persoana […] fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”, mai transmit cei de la ANI.

agentia nationala florica birsasteanu spitalului judetean timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029782 (s)