News Flash:

Florian Walter a fost arestat preventiv

6 Martie 2016
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
florian walter2
Omul de afaceri Florian Walter, care a fost adus in tara sambata seara din Emiratele Arabe Unite, a fost arestat preventiv duminica, Tribunalul Prahova confirmand mandatul de arestare emis anterior pe numele acestuia.
Potrivit solutiei instantei, magistratii au confirmat arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Walter si au dispus executarea mandatului de arestare emis pe numele sau la data de 15 mai 2015.
Avocata lui Florian Walter, Lucia Musat, a declarat ca a contestat decizia instantei, actiunea urmand a fi solutionata de Curtea de Apel Ploiesti.
Aceasta a precizat ca, la momentul declansarii urmaririi penale impotriva lui Walter, acesta se afla in concediu in afara tarii si s-a predat autoritatilor din Dubai cand a aflat ca pe numele sau a fost emis mandat de arestare in lipsa.
"A fost in concediu, apoi s-a transferat la Dubai, acolo a aflat de existenta urmaririi penale. Acolo se afla si s-a predat organelor de acolo. (...) La aflarea mandatului de arestare in lipsa in tara in care se afla la acel moment, s-a predat. A fost pus sub control judiciar de Procuratura din Dubai cu plata unei cautiuni pentru a-si formula aparari in dosarul de urmarire penala. Pentru ca era din ce in ce mai greu sa colaboram de la distanta, a depus eforturi proprii pentru a se intoarce de buna voie si nesilit de nimeni in tara, procedurile de extradare in Dubai durand cativa ani de zile si interesul anchetei este sa fie prezent pentru a formula apararile", a declarat Lucia Musat.
Aceasta a sustinut ca exista documente care atesta nevinovatia lui Walter.

tribunalul prahova
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005566 (s)