News Flash:

Florian Bodog: "Romania este in plina epidemie de rujeola"

28 Aprilie 2017
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
florian bodog
Romania este in plina epidemie de rujeola, spune ministrul Sanatatii, iar cifrele vin sa o confirme.Sunt 23 de ecese  si peste 4.800 de imbolnaviri, de la inceputul anului.

Cea mai importanta cauza este cea a scaderii ratei vaccinarii, iar subiectul a fost dezbatut la ”Punctul de Intalnire” cu Radu Tudor, alaturi de medicul Adrian Streinu Cercel si ministrul Florian Bodog.

”Ori de cate ori o campanie de vaccinare scade sub 80% exista riscul unei epidemii, iar sub 60% e ca si declansata. O cauza este campania anti-vaccinare, care a luat proportii incomensurabile. Cat timp exista o politica de sanatate publica, mesajul este unul singur: campania de vaccinare este obligatorie. Nu poti sa-i iei dreptul la viata al unui copil nou-nascut, pentru ca parintele este neinformat. Nu se fac campanii de dragul de a se face, ci impotriva acelor boli care au potential letal” a explicat profesorul Adrian Streinu Cercel, unul dintre cei mai importanti specialisti in boli infectioase din Romania.

Ministrul Bodog admite ca suntem in plina epidemie si ca problema gasirii vaccinurilor este una cat se poate de reala si a explicat cum se incearca iesirea din criza.
”Este inadmisibil, chiar daca este la un an de mandat, sa gasesc tara intr-o asemenea criza. Se stie de un an si nu s-a facut nimic. Am semnat un ordin de achizitionare a vaccinului antirujeolic, am facut procedura de achizitie, dar foarte greu gasesc furnizori. Si nu doar pentru acest vaccin. Din pacate Romania este in plina epidemie, suntem aproape de catastrofa.. Trebuie sa luam masuri foarte ferme. Am apelat si la Organizatia Mondiala a Sanatatii, am primit promisiuni ca ne vor ajuta sa gasim furnizori pentru vaccinurile de care este nevoie. Am auzit ambele afirmatii. Afirmatia premierului este absolut adevarata, stiu si eu persoane care au vrut sa cumpere si nu au gasit vaccin. In ceea ce priveste afirmatia domnului presedinte Dragnea, a spus ca are rezerve. Fiecare dintre noi poate sa aiba, dar eu cred ca vaccinarea obligatorie este singura optiune. Nu ne grabim cu adoptarea acestei legi, trebuie sa urmeze un parcurs normal, sa fie dezbatuta” a precizat Florian Bodog, ministrul Sanatatii.


Sursa: antena3.ro 

romania adrian streinu cercel florian bodog ministrul bodog
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005363 (s)