News Flash:

Finantarea consumului de fructe in scoli continua in anul scolar 2016-2017

4 August 2016
1207 Vizualizari | 0 Comentarii
fructe
Elevii din invatamantul primar si gimnazial vor beneficia si in anul scolar 2016-2017 de programul ''Fructe in scoli'', finantat din fonduri europene si nationale, potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Executiv, valoarea totala pentru anul scolar viitor fiind de circa 66 de milioane de lei.
''Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii, prin APIA, alaturi de consiliile judetene. Astfel, in anul scolar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere pentru o perioada de 88 de zile de scolarizare. Conform datelor communicate de Ministerul Educatiei beneficiaza de aceasta facilitate 1.760.000 de elevi din clasele pregatitoare si I-VIII din invatamantul public si privat autorizat si acredicat. Guvernul analizeaza si extinderea programului pentru prescolari'', a declarat Liviu Iolu.
In anul scolar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere, in limita aceleasi valori de 0,37 lei/elev.
El a mai spus ca programul va fi finantat din fonduri europene si nationale. Astfel, bugetul total al programului este de aproximativ 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei provenite din fonduri UE si 34,4 milioane lei reprezinta co-finantare publica si cheltuieli, altele decat cele eligibile.
Hotararea mai stabileste si unele masuri adiacente distributiei de mere, care sustin incurajarea alimentatiei sanatoase pentru elevi, precum organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente si/sau activitati similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe si/sau legume, inclusiv degustarea de fructe sau legume, cu acordarea de premii, precum si organizarea de activitati de gradinarit la nivelul scolii, organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe si legume sau activitatilor educative practice.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005170 (s)