News Flash:

Finala Cupei Mondiale 2018: Croatia si Franta joaca duminica la Moscova pentru titlul suprem

15 Iulie 2018
891 Vizualizari | 0 Comentarii
rusia 2018 1

Finala Cupei Mondiale 2018, care va decide campioana lumii, partida ce se disputa intre Franta si Croatia, este programata duminica, de la ora 18.00, pe Stadionul Lujniki din Moscova. "Cocosii" sunt in finala mondiala dupa 12 ani, in timp ce croatii sunt pentru prima data intr-o astfel de finala.
A 21-a editie a Campionatului Mondial a ajuns la sfarsit. Finala mare, Franta - Croatia, are loc dupa un drum lung strabatut de ambele echipe.

Croatia a stat mai mult timp pe teren pentru a-si obtine locul in finala, dupa ce a jucat trei meciuri cu prelungiri si penalty-uri. Danemarca, Rusia si Anglia sunt nationalele eliminate de formatia lui Zlatko Dalic dupa prelungiri si lovituri de departajare.

Franta si-a croit drumul spre ultimul act mai usor, dupa iesirea din grupe. Argentina, Uruguay si Belgia sunt echipele invinse in fazele eliminatorii de "Cocosii" lui Didier Deschamps, cu un joc pragmatic, inchis, la rezultat, imediat dupa deschiderea scorului. Franta a castigat grupa C, cu 7 puncte, din care au mai facut parte Danemarca, Peru si Australia.


A doua finalista, Croatia, a castigat grupa D cu maximum de puncte, cu victorii in fata Argentinei, Nigeriei si Islandei.

"Cocosii" sunt in finala mondiala dupa 12 ani. In 1998, Franta castiga Cupa Mondiala chiar pe teren propriu, dupa o finala in care a invins Brazilia cu 3-0. In semifinale, francezii o eliminau chiar pe Croatia, la ultimul rezultat mare din istoria nationalei.

Croatii sunt pentru prima data intr-o finala de Campionat Mondial.

"Acum nu mai exista presiune, iar eu nu voi adauga presiune inainte de o astfel de intalnire. Este, pur si simplu, cel mai important moment din viata fiecaruia dintre noi. Suntem gata sa acceptam infrangerea cu demnitate daca asa va fi, dar vom reprezenta tara noastra in modul cel mai demn. Daca nu vom castiga, vom felicita adversarul. Daca vom castiga, atunci vom fi cei mai mandri. Suntem aici sa ne bucuram", a declarat Zlatko Dalic, selectionerul Croatiei.

"E o onoare sa jucam un asemenea meci. Nu e nimic mai frumos decat sa joci o finala de Mondial. Suntem pregatiti, am facut totul cat am putut de bine. Trebuie sa ramanem calmi, trebuie sa avem incredere si sa ne concentram. Croatia are fotbalisti cu experienta, joaca impreuna de mult timp. Nu suntem euforici, suntem cu totii satisfacuti ca am ajuns aici, dar nu s-a terminat. E cel mai important joc al anului pentru noi!", a trasmis si Didier Deschamps, antrenorul Frantei.

Duelul din finala are o insemnatate speciala pentru doi dintre fotbalisti. Kylian Mbappe si Luka Modric. Daca Franta castiga, atunci atacantul lui PSG devine favorit sa "sparga" dominatia lui Messi si Ronaldo, care dureaza de 10 ani, si sa castige Balonul de Aur. La fel si in cazul mijlocasului de la Real. In cazul in care Croatia castiga Mondialul, Modric devine favorit la distinctia oferita de France Football.

Argentinianul Nestor Pitana va conduce la centru marea finala de pe Lujniki, din Moscova. Arbitrul in varsta de 43 de ani a condus si partida de deschidere a Mondialului, Rusia - Arabia Saudita. La cele doua tuse vor fi compatriotii Hernan Maidana si Juan Pablo Belatti, in timp ce al patrulea arbitru va fi olandezul Bjorn Kuipers. Asistent de rezerva a fost desemnat un alt olandez, Erwin Zeinstra. Nestor Pitana i-a mai arbitrat pe francezi la competitia din Rusia, cu ocazia meciului din sferturile de finala impotriva Uruguayului, castigat de "Les Bleus" cu 2-0. De asemenea, el s-a mai aflat la centru la meciurile Suedia - Mexic (3-0), din faza grupelor, si Croatia - Danemarca (3-2 dupa loviturile de departajare), din optimile de finala.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008147 (s)