News Flash:

FILMUL TRAGEDIEI din Parcul din Buzias, in care trei persoane au murit strivite de un copac. Cine sunt cele trei victime. „Mai aveau 20 de metri pana la iesirea din parc“

20 Septembrie 2017
1261 Vizualizari | 0 Comentarii
copac
rei dintre cele cinci persoane decedate in urma furtunii de duminica din judetul Timis au murit la Buzias. E vorba de un barbat de un barbat de 73 de ani, concubina sa in varsta de 60 de ani si matusa acesteia, in varsta de 79 de ani. Cei trei au fost la o plimbare in parc. Nenorocirea a avut loc cand cei trei se intorceau acasa.
Ioan Mustati (73 de ani), Volica Damsa (60 de ani) si Vasilica Pascu (79 de ani) sunt cele trei victime ale furtunii de duminica din judetul Timis. Ioan Mustati si concubine sa, Volica Damsa, locuiau intr-un bloc aflat la iesirea din Buzias spre Lugoj, in apropierea parcului din oras. Vecinii povestesc ca femeia mai mergea la Timisoara, dar fiecare weekend ii gasea pe Ioan si Volica la Buzias, cei doi avand obiceiul sa se plimbe in fiecare dupa-masa prin parcul din statiunea balneara. In duminica tragediei, impreuna cu cei doi concubine a fost si matusa femeii, in varsta de 79 de ani. 

Filmul tragediei povestit de un vecin   
Dorel Zerna, vecin al lui Ioan Mustati a declarat ca, potrivit obiceiului, in duminica tragediei, Ioan Mustati, impreuna cu Volica Damsa si matusa femeii au plecat la plimbare in parc. Ar fi fost avertizati ca este anuntata o furtuna, dar au sperat sa se intoarca in timp util. „Ei ieseau in fiecare duminica la plimbare dupa-masa. S-au dus si duminica asta. I-a vazut cineva si a zis: «Treceti inapoi, mergeti acasa ca la Jimbolia se anunta furtuna». Au zis: «lasa ca ajungem noi». Ei s-au dus pe marginea soselei si in drumul spre casa au venit prin parc. Matusa femeii venea mai greu. Au trecut podetul sa vina spre casa. Mai aveau 20 de metri sa iasa din parc si a picat copacul si i-a prins pe toti trei. Domnul a fost resuscitat. Prietena lui era moarta pe loc. Eu l-am vazut pe domnul in salvare. L-am vazut cum si-a ridicat mainile si le-a pus pe piept si a plecat salvarea cu el. M-am gandit: «sa dea Dumnezeu sa scape». Dupa aceea, am aflat ca a murit”, a declarat Dorel Zerna. Barbatul a povestit ca „nea Ion” era un om foarte de treaba. 
Dezastrul de la locul tragediei   
La 24 de ore de la tragedia din parcul din Buzias, copacul care a omorat cele trei persoane inca nu era ridicat, aratand dimensiunea dezastrului din parc. „Efectele dezastruoase ale furtunii din vestul tarii nu ne-au ocolit nici pe noi! Din pacate, o familie formata din trei persoane si-a pierdut viata in urma acesteia! Parcul arata jalnic, cu zeci de copaci la pamant, acoperisul liceului a fost luat de vijelie si probabil multe altele ale caselor particulare! Reteaua electrica e dezafectata! Echipaje ale ISU Buzias-Banat si SMURD, echipe ale Primariei au actionat imediat, atat cat a permis vremea! S-au luat masuri de izolare si oprire a accesului in parc, pana cand se vor lua masuri de indepartare si evaluare a copacilor si infrastructurii parcului. Va vom informa, dupa ce vom avea o evaluare completa. Inca o data imi exprim regretul pentru decesul concetatenilor nostri! Dumnezeu sa-i odihneasca”, a scris primarul din Buzias, Sorin Munteanu, pe pagina sa de Facebook. sursa: adevarul.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005135 (s)