News Flash:

Filmul "Inimi cicatrizate", prezentat in avanpremiera in Romania, in cadrul FEST-FDR Timisoara

29 Septembrie 2016
998 Vizualizari | 0 Comentarii
FEST FDR Timisoara
 Lungmetrajul ''Inimi cicatrizate', regizat de Radu Jude si laureat, in vara, al Premiului Special al Juriului la Festivalul International de Film de la Locarno, a avut avanpremiera din Romania in cadrul Festivalului Spectacolului European - Festivalul Dramaturgiei Romanesti (FEST-FDR), marti seara, la Timisoara. 
''Mi s-ar parea important sa ajungem sa aducem tineri in filme, in teatre, nu doar ca sa vanda filmul, ci ca sa trezeasca un interes pentru cultura'', a declarat, pentru AGERPRES, actorul Lucian Teodor Rus, protagonistul filmului. 
Printre atuurile care au adus premierea acestui film la Locarno, actorul crede ca a stat textul, in primul rand. 
''Pentru mine a fost o experienta incredibila, puternica, minunata, cea mai puternica experienta de pana acum, coplesitoare. A fost foarte placuta munca la acest film cu Radu Jude, pentru ca literatura de la care s-a pornit a fost una foarte buna si a fost o atmosfera speciala la filmari. Radu Jude stie ce vrea, stie sa ne conduca, cred ca am si inteles'', a mai declarat presei Lucian Teodor Rus. 
Prin includerea unui film in cadrul festivalului de teatru FEST-FDR 2016, evenimentul de la Timisoara reuseste premiera de a aduce sub aceeasi umbrela si spectacolul celei de-a saptea arta. 
''Un film si inca ce film! Mi s-a parut absolut minunata sansa de a invita si a avea ocazia ca in timpul FEST- FDR sa aiba loc avanpremiera in Romania a acestui cel mai recent film al lui Radu Jude, film premiat la Locarno, cu o adaptare si cu un scenariu absolut superbe. A fost cadoul primit de FEST-FDR 2016 din partea lui Radu Jude, de a putea vedea acest film de o sensibilitate fantastica, un film care completeaza artele spectacolului pentru ca este parte din aceste arte ale spectacolului, chiar daca ramane imortalizat pe un ecran'', a declarat, pentru AGERPRES, Ada Hauvater, manager al teatrului National Timisoara si organizator al FEST-FDR. 
Pelicula, o adaptare libera dupa opera literara a lui Max Blecher, prezinta destinul unui tanar de douazeci de ani, bolnav de tuberculoza osoasa care se interneaza intr-un spital de pe malul marii. 
''Este un film despre un destin al unui tanar (...). Cred ca acum istoria 'se intoarce' si pune accentul (in cinematografia de azi, n.r.) pe individualitate si nu pe grup. Daca atunci cand eram mici invatam ca asa a fost sa fie, dar poporul a mers mai departe, azi ne intrebam de ce trebuia sa fie asa, de ce trebuia sa sufere, de ce trebuia sa moara? Aceasta inseamna diferente si cu cat vom acorda atentie acestor diferente, cu atat vom cultiva aceste diferente, vom incepe sa vorbim despre o societate civilizata'', a completat Ada Hausvater. 
Actiunea din filmul 'Inimi cicatrizate' are loc in anul 1937, cand Emanuel, un tanar de douazeci de ani, bolnav de tuberculoza osoasa, se interneaza intr-un sanatoriu de pe malul marii. 
Din distributie fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Harnut, Serban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu. 
Filmul este o productie Hi Film in coproductie cu Komplizen Film (Germania), in asociere cu Bord Cadre Films (Elvetia), dezvoltat in cadrul Cinemart, Sofia Meetings. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005042 (s)