News Flash:

Festivalul Timishort 2016, un mix al artelor

9 Octombrie 2016
1184 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul Timishort 2016
Festivalul Timishort 2016 (6-9 octombrie) continua sambata si duminica, la Timisoara, cu un mix al artelor, in care pe prim plan sunt situate cele 77 de scurtmetraje, alaturi de workshopuri, expozitii, concerte, dezbateri si proiectii speciale. 
Timishort, aflat la cea de-a VIII-a editie, a venit in acest an cu 13 scurtmetraje pentru copii, impartite in doua sectiuni, Timikids, respectiv, pentru categoria 7-11 ani, la Cinema Timis, duminica, ora 12,00 si categoria 12-14 ani, sambata, la Cinema Timis, de la ora 12,00, precizeaza organizatorii, intr-un comunicat remis sambata AGERPRES. 
Festivalul Timishort rezerva un loc special focusului pe tara, anul acesta fiind indreptat spre Portugalia, iar Scoala Internationala de Cinematografie si Televiziune (EICTV) din Cuba este invitata editiei. Focusul dedicat regizoarei italiene Grazia Tricarico va fi difuzat duminica de la ora 16,00, la Cinema Timis. 
Sambata, de la ora 22,00, la Sala 2 a Teatrului National Timisoara va avea loc proiectia speciala a filmului 'Semnul lui Zorro' (1920), primul film care infatiseaza aventurile lui Zorro, proiectia fiind insotita de acompaniamentul live al muzicii polonezilor de la Space Lovers, una dintre cele mai energetice si atractive trupe de pe scena muzicii poloneze moderne. 
Pe toata durata festivalului, la Casa Artelor va avea loc atelierul Timishort Film Lab, ce are ca scop promovarea educatiei cinematografice in mediul local si national. Participantii la proiect iau contact cu traineri de top, dar si cu lumea filmului din interior, parcurgand intensiv toate etapele realizarii unui film, de la idee la finalizare. 
In acelasi timp, la Sala 2 a Teatrului National Timisoara va avea loc expozitia foto 'Omul Cameleon', semnata de Cristian Radu Tanta, iar la Casa Artelor, expozitia foto semnata de Daniela Schinderman si intitulata 'Oculus'. Ambele expozitii sunt dedicate promovarii unor artisti locali in cadrul unor evenimente conexe. 
Timishort 2016 organizeaza duminica si dezbaterea cu tema 'Influentele Culturale ale Cinema-ului', la Sala Studio de la Casa Artelor, de la ora 12,00. 
Competitia internationala, jurizata de Grazia Tricario, Carlos Ramos si Balazs Juszt, va desemna castigatorii dintre cele 24 de scurtmetraje din Marea Britanie, Macedonia, Filipine, Suedia, Serbia, Belgia, Italia, Spania, Germania, Cuba, Brazilia, Albania, Ungaria, Finlanda, Ucraina, Turcia, Austria, Canada, China si Polonia. 
Competitia nationala, jurizata de Szymon Stemplewski, directorul artistic al Festivalului 'ShortWaves', organizat anual in Poznan, Octav Chelaru, castigatorul Timishort 2015 si actrita Olga Torok va alege din 11 scurtmetraje: 'O noapte in Tokoriki' (regia Roxana Stroe), 'Meda' (Emanuel Parvu), 'Retea indisponibila' (Adina Dulcu), 'Toate fluviile duc in mare' (Alexandru Badea), 'Vise de vanzare' (Vlad Buzaianu), 'Blana' (Tudor Botezatu), 'Te mai uiti si la om' (Ana Maria Comanescu), '4 'simturi'' (Raluca Racean Gorgos & Ion Arama), '237 de ani' (Ioana Mischie), 'Sapte luni mai tarziu' (Andrei Cretulescu) si 'Insectar' (Andreea Dobre). 
Sectiunea Videorama cuprinde noua scurtmetraje si mizeaza si anul acesta pe film experimental si arta video, mult prea putin promovate in Romania. 
Premiul mare al festivalului este oferit de Institutul Cultural Roman si este in valoare de 3.500 de euro. 
Timishort este organizat de Asociatia Romana a Filmului Independent (ARFI) din Timisoara, cu sprijinul Primariei, al Consiliului Local Timisoara si al Centrului National al Cinematografiei, iar intre parteneri se regasesc Institutul Cultural Roman, Institutul Polonez Bucuresti, Ambasada Portugaliei in Romania, Casa Artelor Timisoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1417 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007771 (s)