News Flash:

Festivalul Papricasului si Vinului de la Buzias s-a remarcat cu o mega-zacusca!

12 Octombrie 2014
1386 Vizualizari | 0 Comentarii
Statiunea Inimilor, Buzias, devine sambata punctul de atractie culinara banateana, unde bucatari din Banatul istoric se intrec in cadrul Festivalului Papricasului si Vinului sa pregateasca cel mai bun papricas, dar si cea mai gustoasa si voluminoasa zacusca, pentru care s-au adunat peste o tona de legume din noua recolta. 
La aceasta editie, bucatari romani si sarbi vor gati un papricas deosebit, din crap de Dunare si unul de berbecut, dupa o reteta din Banatul Montan. 
"Noi ne-am dorit si am reusit sa transformam Festivalul Papricasului si Vinului intr-un eveniment campenesc anual - suntem la cea de-a VI-a editie - care sa devina si un punct de atractie turistica, mai ales ca locul de desfasurare a serbarii este in centrul statiunii, la Cazinou. Pentru aceasta s-a cautat un cazan cat mai incapator cu putinta. Se ia carne de vita, de pui, de peste sau berbecut in cantitati cat mai mari, se adauga din belsug ceapa, usturoi, ardei, rosii, piper, sare si multa, foarte multa boia. Toate se pun la fiert, la foc potrivit si rezulta un papricas delicios. Iar cand se intalnesc mai multi bucatari, vorbim despre un concurs in toata regula. Papricasul fiert in cazane va putea fi degustat de toti cei care vin sa-i incurajeze pe bucatari", a declarat pentru AGERPRES Sorin Munteanu, directorul Statiunii Balneare Buzias, initiatorul acestui festival. 
Nelipsit la eveniment este Uica Mihai, binecunoscut banatenilor pentru preparatele culinare deosebit de gustoase pe care le pregateste la diferite manifestari publice, de la galustele cu prune, in prag de toamna, pana la fasolea cu ciolan, de Ziua Nationala a Romaniei, sau zacusca cu usturoi. 
"Ne-am propus sa preparam 500 de litri de zacusca din ceapa, gogosari, ardei capia, vinete, morcov, patrunjel, telina, pastarnac, pe care le parfumam cu aproape 20 de mirodenii, dintre care nu lipsesc piperul negru, rosu si verde, ardeiul iute afumat, cimbrul de gradina, sofranul sau maghiranul', spune Uica Mihai. 
Asistentii bucatarilor sunt detinutii de la Centrul de Reeducare Buzias, care inca de vineri au inceput sa curete legumele. 
Prima editie a festivalului a avut loc in 2009, anul in care Buziasul a sarbatorit 190 de ani de atestare documentara. AGERPRES

banatul montan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006463 (s)