News Flash:

Festivalul International "Zilele Muzicii la Oravita" a ajuns la final

15 August 2016
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
festival oravita
Festivalul International "Zilele Muzicii la Oravita", ajuns la cea de-a IX-a editie, se apropie de final, dupa ce, timp de aproape doua saptamani, pe scena Teatrului Vechi Mihai Eminescu s-au perindat zeci de artisti. 
"Dorinta mea, de la inceput, eu fiind nascuta aici, a fost sa repunem in valoare acest spatiu minunat, care este Teatrul Vechi "Mihai Eminescu", tinand cont si de faptul ca are o acustica pe care toti artistii o apreciaza. Este un loc magic, pentru toti cei care performeaza pe aceasta scena. Ne-am bucurat sa avem si in acest an oaspeti de renume, instrumentisti, dar si artisti vocali. Putem spune ca a fost si o premiera faptul ca s-a facut si o proiectie cu psalmi recitati de actrita Maia Morgenstern. De asemenea, ma bucur si de faptul ca publicul a crescut fata de anii trecuti", a declarat Manuela Iana-Mihailescu, directorul artistic al festivalului. 
Recitalurile de muzica clasica au fost, in general accesibile, insa au fost si lucrari mai complexe din epoca Renasterii, sustinute de Corul Cantus Redivivus, avandu-l ca dirijor pe Emanuel Pecingina, cel care a introdus, in festival, muzica corala. 
"Fiind coleg de scoala, la Liceul "Ion Vidu" din Timisoara, si de facultate, la Conservatorul din Bucuresti, cu Manuela Iana-Mihailescu, i-am propus sa introducem in cadrul acestui festival si masterclass-ul de cant si dirijat coral, pentru a da un impuls miscarii corale banatene. Ideea a fost acceptata, iar anul acesta am avut al doilea an consecutiv in care am realizat acest masterclass. La dorinta mea am extins zona de desfasurare a concertelor si in Timisoara pentru a atrage un public cat mai larg", a afirmat maestrul corepetitor al Corului National de Camera Madrigal, Emanuel Pecingina. 
Festivalul a debutat in anul 2008, la initiativa pianistilor Manuela Iana-Mihailescu si Dragos Mihailescu, solisti la Filarmonica Banatul din Timisoara, si a ajuns, in 2016, sa fie apreciat din ce in ce mai mult. 
Cea de-a IX-a editie si-a deschis portile pe data de 31 iulie si urmeaza sa se incheie luni, 15 august. 
Festivalul se va incheia luni, 15 august, la Biserica Romano-Catolica din Oravita, cu recitalul artistilor Simina Ivan, Manuela Iana-Mihailescu si Dragos Mihailescu, ocazie cu care vor sustine lucrari din Bach, Verdi, Gounod, Schubert, Puccini si Max Reger. 
Manifestarea este organizata de Asociatia Culturala Kratima din Timisoara, de Primaria si Consiliul Local Oravita si cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Caras-Severin. 
Gazda festivalului, Teatrul Vechi "Mihai Eminescu" din Oravita, a fost construit in anul 1817, dupa macheta Burgtheater din Viena. Constructia este considerata o adevarata bijuterie arhitectonica, dar si un adevarat lacas al artei. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006030 (s)