News Flash:

Festivalul Filmului European revine la Timisoara. Iata programul evenimentului

27 Mai 2016
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
festival film
Iubitorii de cinema din Timisoara au un sfarsit de saptamana incarcat. Dupa o absenta de patru ani, in capitala Banatului revine Festivalul Filmului European, eveniment aflat deja la cea de-a XX-a editie nationala.
Cinefilii banateni vor putea urmari sapte filme in acest weekend. Festivalul debuteaza vineri, 27 mai, la Gradina de Vara a Filarmonicii Banatul, cu pelicula de gala „Banat” (Italia, 2015), in regia lui Adriano Valerio.
Organizatorii sustin ca la proiectie va participa si actorul roman Stefan Velniciuc, interpretul personajului Ion din film, care va sta la dispozitia curiosilor cu raspunsuri pentru cele mai trasnite intrebari. Bineinteles, dupa vizionare. „Banat” prezinta povestea neobisnuita a doi tineri care emigreaza in sens opus fata de cum ne-am fi asteptat: nu din Romania in Italia, ci din Italia in Romania, in cautarea fericirii si… a unui loc de munca.
Festivalul Filmului European continua sambata si duminica, la Ambasada, pe str. Anton Seiller nr. 2. Timisorenii sunt invitati sa vizioneze alte sase filme europene, foarte diferite: drame, filme de actiune, omnibusuri, teatru filmat, filme experimentale de arta, scrie tion.ro.
Programul filmelor:

Vineri, 27 mai, Gradina de vara
21:30 – „Banat” (drama, r. Adriano Valerio / Italia, Bulgaria, Romania, Macedonia / 2015), 82’
Sambata, 28 mai, Ambasada
17 – Copacul (drama, Sonja Prosenc / Slovenia / 2014), 90’
19 – Povesti din Zagreb Vol. 3 (drama, omnibus, r. Ivan Salaj, Pero Orešković, Matija Vukšić, Vlatka Vorkapić, Danilo Šerbedžija, Radislav Jovanov Gonzo / Croatia / 2015), 100’
21 – Mediterranea (drama, Jonas Carpignano / Italia, Franta, SUA, Germania, Quatar / 2015), 107’
Duminica, 29 mai, Ambasada
17 – Hotel Dallas (film experimental, docu-fiction, r. Sherng-Lee Huang, Livia Ungur / Romania, U.S.A. / 2016), 74’
19 – Intrusul (drama, actiune, r. Shariff Korver / Olanda / 2014), 87′
21 – Hamlet (teatru filmat, r. Margaret Williams, Sarah Frankcom / Marea Britanie / 2015), 184’
Accesul la spectacole este gratuit, in limita locurilor, iar accesul la gala de deschidere se face pe baza de invitatie, ce poate fi ridicata de la casieria Filarmonicii pana inainte de eveniment cu doua ore.
Cea de a douazecea editie a Festivalului este organizata de Institutul Cultural Roman, impreuna cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Uniunea Cineastilor din Romania si Arhiva Nationala de Filme, cu sprijinul ambasadelor si centrelor culturale ale tarilor europene, sub egida EUNIC Bucuresti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006570 (s)