News Flash:

Festivalul European al Spectacolului-Festivalul Dramaturgiei Romanesti continua la Timisoara. Ce spectacole au loc astazi in aer liber

16 Iunie 2014
602 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul European al Spectacolului-Festivalul Dramaturgiei Romanesti (FEST-FDR) 2014 continua la Timisoara, luni seara, cu ultimele doua spectacole in aer liber, URLO si 'Geografia inutil'.
URLO este un spectacol in aer liber aproape 'apocaliptic', in care vor evolua artisti si animatori in costume SF, argintii, care vor manui arme sofisticate si bizare, cate trei biciclete suprapuse, pe picioroange.
Polonezii de la 'Teatr Snow', protagonistii spectacolului ULRO, vin cu o poveste care urmeaza Apocalipsei, iar imaginile se anunta mai mult decat interesante. 
Timp de o ora, in fata Teatrului National Timisoara, grupul de actori polonezi Wioleta Grodkowska, 
Malgorzata Czarnecka, Zdzislaw Gorski, Agata Korakowska, Katarzyna Lepianka, Monika Roguszczak,
Marcelina Szczuraskek, Pawel Szczyglowki si Roksana Wiczk vor intra in costumele create de Alicja Gruka, sub supravegherea regizorului Zdzislaw Gorski si vor fi protagonistii spectacolului nocturn, presarat cu efecte spectaculoase de lumina si atmosfera 'science fiction'.
URLO vorbeste despre cel mai mare pericol ce planeaza asupra omului modern, cel al uitarii. Desi ne putem adapta la absenta sacrului, niciunul dintre noi nu are puterea de a descifra o lume lipsita de el. O parabola a totalitarismului spusa in modul cel mai spectaculos, de pe picioroange, URLO este o productie plina de culoare, dar si de forta care exploreaza simbolul unui taram al suferintei spirituale, imprumutat de la scriitorul William Blake, spun organizatorii spectacolului.

Un alt spectacol care se va juca luni, de la ora 17,00, in Piata Victoriei este 'Geografia Inutil', de Peca Stefan, jucat de Erro Grupo din Brazilia. 

Luana Raiter, Sarah Ferreira, Luiz Henrique Cudo si Pedro Bennaton sunt actorii ce vor interpreta rolurile regizate de Pedro Bennaton.
Perioada medievala este un context comun de origine, atat pentru limba romana, cat si pentru cea portugheza, Brazilia si Romania fiind cele mai indepartate, geografic, tari latine cu un vocabular comun.
Cum 'Geografia inutil' si-a propus sa gaseasca punctele comune intre cele doua culturi, o privire aruncata asupra practicilor medievale a fost inevitabila, asa cum a fost si analiza stereotipurilor legate de fiecare dintre ele, asa cum sunt ele exploatate de industria turistica. 
'Romania e tara gimnasticii si a lui Dracula, frumusetea ascunsa si inca neexplorata a Europei, iar Brazilia este tara fotbalului si a sambei, a plajelor si a fetelor, a violentei si jafului, unde chiar si oamenii saraci sunt intotdeauna fericiti. Plecand de la aceste premise, 'Geografia Inutil' exploreaza cu mult umor si cu multa energie relatia dintre un barbat si o femeie care, pornind de la o cladire si de la strazile ce o inconjoara, vor propune schimbari de perspectiva asupra unuia si aceluiasi loc', detaliaza organizatorii evenimentului.
Spectacolul, in care se vorbesc limbi felurile (romana, portugheza, franceza, italiana, spaniola, latina si engleza), reprezinta totodata un gest de adio fata de sens si un ironic 'bine ai venit' spus aparentelor.
Proiectul a primit premiul 'Edital Elisabete Anderle' 2013 din partea Fundatiei Culturale Santa Catarina, Guvernul Statului Santa Catarina - Brazilia. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0974 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016725 (s)