News Flash:

Festivalul de Film Timishort a ajuns la final

6 Octombrie 2014
574 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul de Film Timishort
Cea de-a VI-a editie a Festivalului de Film Timishort a luat sfarsit, duminica. Festivalul Timishort a continuat seria filmelor de exceptie sambata. La Cinema Timis au putut fi vizionate peste 15 scurtmetraje. De la ora 20:00, amatorii de film s-au indreptat catre Sinagoga din Cetate, unde au putut urmari unul dintre cele mai interesante proiecte din lumea cinematografiei. Este vorba despre spectacolul „Drifters”. Proiectul porneste de la filmul mut, cu acelasi nume, care a fost turnat in 1929. Varianta prezentata la Timishort a avut insa coloana sonora live, fiind combinate efecte vocale, beatbox si manipulare a vocii, cu una dintre cele mai semnificative lucrari din istoria filmului britanic.
Duminica, timisorenii s-au putut bucura de scurtmetrajele aduse de Timishort. Seria filmelor au continuat de la ora 14:00, in aceeasi locatie, respectiv Cinema Timis, unde au putut fi vizionate filmele: “Vino si raneste”, “Zorii”, “SKER”, “In cautarea lui Livingstone” si “No Homo”, scrie tion.ro.
Tot la Cinema Timis, de la ora 16:00,au avut loc si „Focus on Antony Hickling”. Regizorul Antony Hickling este unul dintre membrii juriului de la Timishort, iar acesta a produs deja o serie de scurtmetraje care au fost apreciate in cadrul festivalurilor independente de film din toata lumea. Astfel, patru dintre filmele acestuia, respectiv “Q.J.”, “Carnaval”, “PD” si “Little Gay Boy”, vor putea fi urmarite in cadrul festivalului. Organizatorii festivalului s-au declarat multumiti de modul in care s-a desfasurat a VI-a editie, chiar daca bugetul pentru Timishort nu a fost cel la care se spera. Cu toate acestea, in sprijinul lor au venit 30 de voluntari, care au ajutat la buna desfasurare a evenimentului.
„A venit foarte multa lume la deschidere si suntem foarte multumiti de proiectii. Totul e in regula”, a spus Cristina Docea, directorul executiv al Timishort.
Tot ea a povestit si despre planurile pe care organizatorii le au pentru editia a VII-a a festivalului: „Ca si planuri de viitor pentru festivalul acesta, depinzand si de locatiile care vor mai fi disponibile in Timisoara in anii urmatori, am dori sa facem o sectiune de film pentru copii, pentru ca publicul trebuie sa fie educat. Atunci, cel mai frumos si usor ar fi sa incepem cu copiii si sa mergem mai departe, ca sa ai la final, ca si festival cu 10-20 de editii, un public format. Si anul acesta am fi vrut sa facem treaba asta, dar am zis ca fiind putin sub buget sa nu riscam, si sa lasam competitiile si structura festivalului asa cum era in anii precedenti, pentru a avea totusi calitatea pe care am avut-o si anul trecut”, a explicat Cristina Docea.
Editia a VI-a a Timishort s-a incheiat duminica, la ora 23:00, cu o petrecere pe cinste in Clubul El Che.

festivalul timishort
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041118 (s)