News Flash:

Fenomenul inspaimantator care se petrece la „capatul lumii”. De ce se tem oamenii

16 Octombrie 2017
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
fenomen
Localnicii si oamenii de stiinta sunt ingrijorati de noul fenomen inspaimantator care are loc in estul extrem al Rusiei.
O noua explozie puternica a avut loc saptamana trecuta in Peninsula Yamal, regiune careia localnicii ii mai spun si „capatul lumii”, scrie Siberian Times. Motivul? Permafrostul siberian se dezgheata, pe fondul incalzirii globale, si elibereaza gaz metan tinut captiv timp de mii de ani, gaz metan care, uneori, explodeaza puternic.
Ultima explozie a generat un crater de 50 de metri adancime, care s-a umplut apoi de apa. Renii si cainii au fugit, iar deflagratia a produs o coloana mare de fum negru.
Expertii se tem ca exploziile, tot mai frecvente, vor pune in pericol viata localnicilor sau vor produce importante pagube materiale. Ultimul incident a avut loc langa satul Seyakha.

Doctorul Anton Sinitsky, director al Centrului de Cercetare Arctica admite ca astfel de cratere ar putea aparea peste tot in regiunea Arctica.
Doua cratere aparusera deja in regiune anul acesta, unul dintre ele foarte adanc.
O noua explozie puternica a avut loc saptamana trecuta in Peninsula Yamal, regiune careia localnicii ii mai spun si „capatul lumii”, scrie Siberian Times. Motivul? Permafrostul siberian se dezgheata, pe fondul incalzirii globale, si elibereaza gaz metan tinut captiv timp de mii de ani, gaz metan care, uneori, explodeaza puternic. Ultima explozie a generat un crater de 50 de metri adancime, care s-a umplut apoi de apa. Renii si cainii au fugit, iar deflagratia a produs o coloana mare de fum negru.
Expertii se tem ca exploziile, tot mai frecvente, vor pune in pericol viata localnicilor sau vor produce importante pagube materiale. Ultimul incident a avut loc langa satul Seyakha. Doctorul Anton Sinitsky, director al Centrului de Cercetare Arctica admite ca astfel de cratere ar putea aparea peste tot in regiunea Arctica. Doua cratere aparusera deja in regiune anul acesta, unul dintre ele foarte adanc.
DISTRIBUITI
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005827 (s)