News Flash:

Femeile care consuma frecvent produse ''junk food'' risca sa se imbolnaveasca de cancer, chiar daca nu sunt supraponderale

24 August 2018
912 Vizualizari | 0 Comentarii
food

Studiile anterioare sugerau ca alimentele prelucrate, cum ar fi burgeri si pizza, ii fac pe oameni sa fie supraponderali, iar obezitatea favorizeaza aparitia cancerului. Noul studiu precizeaza ca nu este nevoie de aparitia obezitatii pentru dezvoltarea cancerului.

Cercetatorii au descoperit insa in urma unui amplu studiu ca astfel de alimentele bogate in nutrienti, cu continut scazut de energie, contribuie la cresterea cu 10% a riscului de aparitie a cancerului la femei, chiar daca acestea au o greutate normala.
 

Pentru rezultatul acestor cercetari, publicat in Jurnalul Academiei de Nutritie si Dietetica, specialistii au studiat regimul de viata a 90.000 de femei din SUA. “Efectul pe care produsele de junk food il au asupra femeilor cu greutate normala este nou si contrar ipotezei noastre”, a spus Prof. Cynthia Thomson de la Universitatea din Arizona, scrie csid.ro. Se estimeaza ca 30% dintre cancere ar putea fi prevenite prin schimbarea dietei.


burgeri pizza supraponderali obezitatea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006537 (s)