News Flash:

Femeia care a primit o transfuzie gresita de sange la Spitalul CF2, in continuare in stare grava

1 August 2016
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
doneaza
Starea de sanatate a femeii de 38 de ani care a primit o transfuzie gresita de sange este stationara, pacienta fiind in continuare intubata si ventilata mecanic, potrivit managerului interimar al Spitalului Universitar, Dragos Davitoiu.
Femeia de 39 de ani care a primit o transfuzie gresita de sange la Spitalul CF 2 din Bucuresti are o evolutie stationara si se afla in continuare internata pe sectia de Anestezie-Terapie Intensiva (ATI) de la Spitalul Universitar din Capitala, potrivit managerului interimar al Spitalului Universitar, Dragos Davitoiu. Pacienta este intubata si ventilata mecanic, iar medicii nu intentioneaza sa o opereze din nou.
Pacienta a fost internata cu diagnosticul de cancer col uterin la Spitalul CF 2. Ea a primit, marti, o transfuzie cu grupa sangvina AB4 pozivit, in conditiile in care ea are grupa sangvina 0 pozitiv. La aproximativ o ora si jumatate dupa interventia chirurgicala, s-au instalat primele semne de soc hemoragic si hematurie, iar pacienta a fost transportata la reanimare unde a primit tratament de echilibrare si a fost facuta recomandarea unei noi transfuzii. Vineri a fost mutata de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar.
Ministerul Sanatatii a deschis o ancheta si a descoperit ca unitatea de transfuzii a spitalului nu era autorizata si ca a fost vorba de o eroare a etichetarii testelor pretransfuzionale.
"Ancheta inspectorilor sanitari arata clar existenta unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale. Exista semne paraclinice evidente care indica un diagnostic de hemoliza severa in urma administrarii unei unitati de sange dintr-o grupa gresita. Cu toate acestea, din documente nu poate fi confirmata hemoliza severa pentru ca nu a fost efectuat testul COOMBS, nefiind trimisa o proba la Centrul de Transfuzii Sanguine al Municipiului Bucuresti", se arata intr-un comunicat de presa remis sambata de Ministerul Sanatatii.

spitalul universitar ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004955 (s)