News Flash:

FABULOS! Un timisorean ar putea primi titlul de "Studentul anului" in Statele Unite

20 Decembrie 2014
1541 Vizualizari | 1 Comentarii
University of Southern California
Unul dintre candidatii pentru premiul de Studentul Anulul, oferit de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), este din Timisoara. Marc Frincu studiaza la University of Southern California, dupa ce a obtinut doctoratul la Universitatea de Vest, in Informatica.
La concursul amintit s-au inscris 200 de studenti romani din toate colturile lumii. Concurentii provin de la unviersitati de prestigiu international, precum Massachusetts Institute of Technoly (MIT), Yale University, Imperial College London, University of Cambridge, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne, dar nu numai.

Student timisorean, medaliat la un concurs international de informatica, in Bulgaria
 
Acestia s-au inscris pentru categoriile Studentul Roman al Anului din America de Nord - nivel universitar si nivel post-universitar; Studentul Roman al Anului din Europa - nivel universitar si nivel post-universitar; Studentul Roman al Anului de pe Alte Continente; Studentul Roman Erasmus al Anului; Studentul Anului in Romania; si Premiul Special in Arte, scrie tion.ro.
Unul dintre concurenti este originar din Timisoara, Marc Francu, finalist la categoria America De Nord Postuniversitar.  Din copilarie el a fost pasionat de stiinta. A obtinut doctoratul in informatica la Universitatea de Vest din Timisoara in 2011 in mai putin de 3 ani, predand in acelasi timp studentilor de acolo. A efectuat stagii la INRIA – o organizatie de cercetare in domeniul informaticii, iar in 2012 a obtinut o bursa postdoctorala la Université de Strasbourg. Obtinerea unor pozitii tot mai competitive la institutii de prestigiu de pretutindeni i-a dat incredere in propriile forte, dar i-a si demonstrat ca se poate ajunge departe chiar si cu un doctorat luat in Romania.

marc frincu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005370 (s)