News Flash:

FABULOS! Un tanar de doar 28 de ani a vizitat TOATE TARILE LUMII!

26 Februarie 2017
927 Vizualizari | 0 Comentarii
Henrik Jeppesen
Henrik Jeppesen, un danez in varsta de 28 de ani, este cea mai tanara persoana care a vizitat toate tarile lumii. Calatoria lui a durat zece ani, iar in aceasta perioada el a invatat extrem de multe lucruri, astfel incat le ofera acum ponturi celor interesati de astfel de experiente, care nu au prea multi bani la dispozitie.

Henrik Jeppesen si-a dezvoltat propriul stil de a calatori, insa este dispus sa le ofere sfaturi si celor care doresc sa-i calce pe urme. Nu este imposibil sa calatoresti in jurul lumii, daca nu ai un buget prea mare, pare sa transmita tanarul.
“Cred ca este posibil ca orice persoana sa calatoreasca, chiar si fara bani. Transportul si cazarea sunt cele mai scumpe”, spune Henrik, atunci cand este intrebat ce sfaturi pe ofera celor care vor sa viziteze cat mai multe tari, dar nu prea ii tin buzunarul.
El ofera ca exemplul site-urile unde se poate gasi cazare gratuita, precum Couchsurfing, unde “oamenii iti ofera cazare gratuit”, puncteaza Henrik, care a folosit acest site de mai multe ori. “Nu am avut nicio problema, insa, desigur, ca se pot intampla multe lucruri. Trebuie sa fii atent sa vezi daca un loc are revizii, asa ca nu recomand cazarea intr-un loc fara nicio revizie”, spune danezul.
De asemenea, el cauta bilete de avion ieftine si marturiseste ca a calatorit fara un bagaj de cala, deoarece acest serviciu poate sa coste chiar mai mult decat biletul de avion. Cand vine vorba de mancare, el a optat de multe ori pentru supermarketuri, iar astfel o masa a ajuns sa coste chiar si un dolar.
O alta modalitate de a economisi in timpul calatorie este legata de mijloacele de transport. Henrik a ales sa faca autostopul. A mers cu peste 1.000 de masini, fara niciun incident major. Are insa o experienta de neuitat. Cand se afla in regiunea Sikkim din India, el s-a temut pentru viata sa.
“Am incercat sa fac autostopul pana in Bengalul de Vest, insa nimeni nu voia sa vorbeasca cu mine. Asa ca am decis sa merg la un ofiter, care a rugat un sofer sa ma duca”, isi incepe Henrik povestea. Soferul sau nu vorbea engleza, iar drumul se anunta sa fie unul extrem de periculos.
“Ceea ce m-a facut sa fiu si mai agitat a fost faptul ca, dupa cativa kilometri, soferul a oprit masina si a dat pe gat o sticla de votca. Daca ma dadeam jos din masina, ramaneam intr-o zona cu drumuri foarte periculoase, asa ca am decis sa merg mai departe. A fost infricosator, insa am ajuns in siguranta intr-un oras din Bengalul de Vest cateva ore mai tarziu”, continua Henrik. El marturiseste ca ar fi trebuit sa ia un taxi, insa era prea atent la economiile pe care trebuie sa le faca, pentru a-si indeplini obiectivul de a vizita toate tarile.
Cand vine vorba despre experiente neplacute, tanarul isi aminteste ca a fost jefuit de patru ori in timpul calatoriilor sale. “In Liverpool, Bruxelles, Xi’an si Gambia. Primele trei intamplari cred ca au avut loc mai degraba din lipsa de experienta, iar in Gambia am avut ghinion, deoarece m-a prins noaptea”, marturiseste el.
Danezul spune ca sunt mai multe tari pe care le recomanda celor care nu au un buget foarte mare, iar printre acestea se numara Thailanda, Africa de Sud, Laos, Cambodgia, Myanmar, Nicaragua si India.
In calatoria sa in toate tarile, Henrik a vizitat si mai multe orase din Romania, tara de care el spune ca a fost impresionat. sursa: Libertatea.ro

henrik jeppesen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007806 (s)