News Flash:

FABULOS! Tratamentul cu chefir din lapte si ciuperca tibetana

24 Februarie 2017
1011 Vizualizari | 0 Comentarii
chefirr
Tratamentul cu chefir, lapte ce fermenteaza cu ajutorul ciupercii tibetane, este un tratament simplu, deloc costisitor, se face simplu si rapid.

Ce este chefirul

Chefirul este o bautura lactat acida care se obtine din granule de chefir care fermenteaza lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic, dioxid de carbon si alcool. Granulele de chefir sunt o combinatie de bacterii si drojdii (ciuperci) intr-un amestec de proteine, lipide si zaharuri. Aceasta simbioza de substante formeaza granule asemanatoare cu conopida.

In zilele noastre, chefirul devine din ce in ce mai apreciat datorita noilor cercetari privind foloasele pe care le aduce sanatatii. Granulele de chefir sunt o comunitate foarte dinamica si complexa de micro-organisme in care se gasesc multe tipuri diferite de bacterii si ciuperci.

Datorita acestor substante si ale proprietatilor dezvoltate in laptele fermentat de ciuperca tibetana, tratamentul cu chefir este ideal pentru gravide (sporeste imunitatea fatului, ajuta mama sa treaca mai bine peste toate acele stari de rau pe care le provoaca starea de graviditate), dar mai ales pentru aceia care sunt dependenti de alcool. In general insa, tratamentul cu chefir ajuta si reface organismul in orice situatie, putand fi utilizat, cu mult succes, chiar si ca tratament cosmetic.

Laptele inoculat cu ciuperca tibetana reuseste sa reprime cresterea de agenti patogeni la nivel intestinal ca de exemplu: Salmonella sau Shigella, aceasta datorandu-se complexitatii moleculei granulei de chefir, precum si a modului de actiune al microorganismelor care formeaza granula de chefir. Lupta cu mult succes impotriva infectiilor urinare si E-coli.

Cum se prepara chefirul din ciuperca tibetana

Se pun una-doua lingurite de ciuperca intr-un borcan de sticla de 800 grame si se toarna 600-700 ml lapte proaspat, dulce, nefiert. Se lasa la fermentat (in functie de temperatura mediului ambiant), fara sa se inchida ermetic, ci numai cu farfurioara pusa invers pe borcan. Noaptea laptele fermenteaza eficient si, dupa doar 8-12 ore, are deja proprietatile complete pentru tratament.

Se strecoara apoi chefirul printr-o sita de plastic intr-un alt vas de sticla. Ciuperca tibetana se spala bine sub jet de apa rece, apoi se reasaza in borcanul spalat si se toarna o noua portie de lapte dulce, crud, nefiert.

Este foarte important sa se procedeze asa in fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvolta, capata o culoare maronie, nu mai are proprietatile de tratament si poate muri. Cand ciuperca este bine ingrijita, este alba ca laptele si in aproape trei saptamani volumul acesteia se dubleaza. Atunci trebuie impartita in doua. Puteti da la prieteni, rude, vecini.

Miraculosul tratament cu chefir din ciuperca tibetana

Se consuma zilnic cate 100-500 ml de chefir (eventual mai mult, pentru cine tolereaza si nu are aciditate gastrica sau fermentatie intestinala deficitara).  De preferat se ia pe stomacul gol (exceptie facand aceia care au gastrita hiperacida, ulcer gastric sau duodenal – atunci sa se consume dupa masa sau, in paralel, cu paine prajita, biscuiti).

 Nu se vor bea cantitati mari pe nerasuflate, o cana dintr-o data, ci se va consuma cu lingurita.

Tratamentul dureaza minim trei saptamani (unii recomanda o pauza 10 zile dupa care se reia). Se poate consuma insa fara intrerupere, asemenea iaurtului sau laptelui batut. Nu exista nici un fel de efecte secundare! Nici macar inghitind o bucata de ciuperca nu se intampla absolut nimic! (va fi eliminata prin scaun, nedigerata); Ciuperca nu poate trai in intestinul omului, fiti fara grija!)

Atentie!

In timpul tratamentului este interzis consumul de alcool si de grasimi animale (in schimb, se pot consuma ulei presat la rece si seminte crude de dovleac, in, floarea soarelui, nuci). Cu moderatie se va consuma sare, zahar (inlocuiti-l cu mierea!), gemuri, bauturi sintetice si acidulate, condimente.

Reactia organismului la tratamentul cu chefir din ciuperca tibetana

In primele doua saptamani de tratament, activitatea stomacului se va intensifica brusc, se formeaza gaze din abundenta si nu se recomanda consumul laptelui dimineata pe stomacul gol (in aceasta prima faza).Uneori, scaunul este mai moale, dar tratamentul nu trebuie intrerupt. La bolnavii de ficat si rinichi s-au semnalat si unele senzatii mai neplacute. Dupa aceasta perioada, aceste reactii inceteaza si se amelioreaza activitatea intregului organism.

Din a treia saptamana de tratament va veti simti mai bine.

La doua luni de tratament se constata disparitia anumitor suferinte, iar dupa un an, organismul ar trebui sa se insanatoseasca complet, daca respectati si celelalte reguli de viata echilibrata (mese regulate si din alimente sanatoase, miscare, somn normal).

Laptele fermentat poate fi folosit si ca demachiant in tratamentele cosmetice, cu efect de incetinire a formarii ridurilor si eliminarea oboselii faciale. De asemenea, se poate folosi in arsuri (solare sau produse in gospodarie). Amelioreaza sau inlatura durerile provocate de reumatism prin ungerea locurilor dureroase de 7 – 8 ori/zi cu chefir.

DE RETINUT:

Tratamentul cu chefir este recomandabil, poate cel mai mult, pentru aceia care au probleme cu alcoolul. Chefirul obtinut din fermentarea laptelui cu ajutorul ciupercii tibetane, ajuta alcoolicii deoarece recupereaza pierderea de substante din complexul vitaminic B (cele care, ca-ntr-un cerc vicios duc la dependenta de alcool) si se foloseste ca adjuvant in tratamentultuturor bolilor generate de consumul excesiv de alcool.

Alte beneficii ale tratamentului cu chefir:

• regleaza activitatea intestinala

• combate colita si crampele stomacale

• ajuta la mentinerea unei digestii sanatoasa

• ajuta la curatarea colonului si la mentinerea unei flore intestinale bunestimuleaza sistemul imunitar

• creste longevitatea (calugarii tibetani ating cu usurinta varste inintate, in randul lor fiind cei mai multi centenari)

• aduce in organism un aport de substante nutritive, enzime si vitamine, fermenti naturali si micro-organisme benefice care ajuta organismul si il intaresc

• ajuta in curele de slabire, daca este urmata si o dieta corespunzatoare, saraca in grasimi animale, insotita de exercitii fizice regulate

• are efect usor laxativ, dar totodata ajuta la formarea scaunului

• imbunatateste circulatia sanguina si calitatea sangelui

• regleaza mecanismele de aparare ale organismului

• vindeca boli ale inimii, ale vaselor coronariene si dizolva colesterolul depus pe vasele sanguine

• ajuta ficatul si pancreasul, colecistul si splina. Dizolva tesuturile bolnave si inlesneste eliminarea lor

• curata canalele prin care circula fierea si dizolva in timp calculii biliari

• vindeca stomacul, intestinele, duodenul si inchide ulceratiile

• ajuta rinichii si uretrele

• ciuperca produce singura antibiotice, vindecand astfel zonele inflamate din organism

• regleaza tensiunea arteriala

• impiedica si franeaza producerea metastazelor

• impiedica imbatranirea prematura

• ajuta in depresii si starile de oboseala a organismului

• ciuperca contine toate vitaminele vietii

• normalizeaza definitiv procesele metabolice din organismul uman.

• ajuta in bolile alergice

• eficienta si in bolile de plamani

• eficienta in tratarea bolilor inflamatorii

• curata organismul de toxine: elimina rezidurile metabolice, colesterolul, sarurile metalelor grele

• in tratamentul diabetului – normalizeaza glicemia

• intinereste organismul – incetineste imbatranirea celulelor

atentie tensiunea arteriala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007252 (s)