News Flash:

FABULOS! Testul care iti spune daca esti predispus la boli de inima

28 Noiembrie 2015
1354 Vizualizari | 0 Comentarii
boala inima

Potrivit statisticilor, 62% dintre romani mor din cauza bolilor cardiovasculare, motiv pentru care Romania ocupa locul 3 in lume la acest capitol. De aceea, medicii trag un semnal de alarma asupra preventiei afectiunilor inimii.

Un stil de viata sanatos astazi asigura o inima puternica maine. "Daca acum nu facem ceva, pe viitor vom duce povara unui numar imens de bolnavi. Pentru a creste speranta de viata a cetatenilor trebuie sa-i convingem ca in alimentatia lor este foarte mult zahar, dar si sare si chimicale care le fac rau", sustine Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Medicina Familiei.

Principalele cauze ale cresterii incidentei bolilor cardiovasculare sunt: schimbarea radicala a stilului nostru de viata, sedentarismul, fumatul, alimentatia nesanatoasa - in principal legata de exces de sare, alimente procesate si calorii -, dar si dezechilibre psihoemotionale, catalogate generic ca "stres". Aceste comportamente daunatoare duc la exacerbarea asa-numitilor factori de risc cardiovascular si la dezvoltarea, in timp, a aterosclerozei si a complicatiilor acesteia.

Contracararea acestor modificari se poate face nu doar prin medicamente si interventii sofisticate, ci, in principal, prin optimizarea zilnica a stilului de viata: legume si fructe - minimum cinci pe zi, grasimi bune - peste, ulei de masline, migdale, plus activitate fizica, renuntarea la tigari si controlul stresului.

Pentru afla daca esti predispus la boli de inima este recomandat sa faceti Testul Cartonaselor. Acesta poate fi efectuat online, pe site-ul www.soscardio.ro si, foarte important, trebuie facut macar o data pe an. Tot ce trebuie sa faceti este sa raspundeti corect la cele 10 intrebari, iar rezultatul va fi calculat automat si se da pe loc. Cine se incadreaza intre 5 si 10 prezinta risc crescut, persoanele cu rezultate intre 3 si 5 au risc moderat, cele intre 1 si 3 risc mic, iar sub 1, riscul este aproape inexistent. In functie de aceste valori, pacientii sunt indrumati spre un consult la medicul de familie, care va va explica masurile ce trebuie luate in continuare.


testul cartonaselor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004689 (s)