News Flash:

FABULOS! Norvegianca Marit Bjoergen a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarna

21 Februarie 2018
851 Vizualizari | 0 Comentarii
Marit Bjoergen

Fondista Marit Bjoergen (Norvegia) a rescris miercuri, 21 februarie, istoria Jocurilor Olimpice de iarna. Cu medalia de bronz cucerita in proba de sprint pe echipe de la PyeongChang, sportiva in varsta de 37 de ani a urcat pe locul 1 all-time la numarul de medalii castigate la Jocurile Olimpice.
Marit Bjoergen era clasata pe locul 3 all-time inaintea editiei din Coreea de Sud cu 10 medalii, dupa alti doi norvegieni, Ole Einar Bjoerndalen – 13 medalii si Bjoern Daehlie – 12 medalii. Sportiva de la schi fond a cucerit deja la PyeongChang nu mai putin de patru medalii, dintre care un aur la stafeta de 4x5 kilometri, una de argint la skiathlon si doua de bronz la 10 km liber si sprint pe echipe. In aceasta ultima proba, Bjoergen a facut echipa cu Maiken Caspersen Falla si au incheiat pe locul 3, dupa Statele Unite si Suedia.

Din cele 14 medalii cucerite de Marit Bjoergen la Jocurile Olimpice, jumatate au fost de aur. Doar la acest capitol, norvegianca este depasita de Bjoerndalen si Daehlie, care au cate 8 titluri olimpice. In istoria Jocurilor Olimpice, vara si iarna, o singura femeie a castigat mai multe medalii decat sportiva de la schi fond, este vorba despre gimnasta Larissa Latynina, care are in palmares 18 medalii, dintre care 9 de aur. La titluri olimpice, Bjoergen mai este devansata de inotatoarea Jenny Thompson si Birgit Fischer (kaiac), ambele cu cite 8 medalii de aur.

Dupa proba de sprint pe echipe a fetelor ar mai fi de remarcat faptul ca Statele Unite au castigat primul titlu olimpic la schi fond. Fericitele castigatoare sunt Kikkan Randall si Jessica Diggins.
 


pyeongchang marit bjoergen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006305 (s)