News Flash:

FABULOS! Cele mai eficiente metode prin care puteti scapa de punctele negre

9 Octombrie 2015
1728 Vizualizari | 0 Comentarii
punctele negre
Punctele negre sunt o forma de acnee cauzata de secretia in exces de sebum. Bacteriile de pe piele, in combinatie cu cele din mediul inconjurator si sebumul in exces, creeaza aceste puncte neplacute. Apar, in general, in zonele in care porii sunt mai mari si mai deschisi. Din fericire, puteti gasi acasa tot ce aveti nevoie pentru a scapa de punctele negre. În plus, remediile home-made sunt mai ieftine si mai eficiente decat produsele din comert.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o substanta deosebit de eficienta in combaterea punctelor negre. Amestecati zece lingurite cu bicarbonat si 500 ml apa fiarta. Dupa ce solutia s-a racit putin (si poate fi suportata de piele), aplicati pe zona cu puncte negre. Folositi-va in acest sens de o discheta demachianta.

Argila

Pregatiti o cana cu apa fiarta. Amestecati 20 g glicerina cu 10 g argila si 40 g pudra de migdale. Adaugati apa fierbinte pana cand amestecul capata consistenta unei paste groase. Întindeti-o pe zona in care punctele negre incep sa isi faca de cap, lasati-o sa actioneze timp de zece minute, apoi indepartati-o cu apa calduta.

Cartofii rasi

Punctele negre, dar si cosurile si iritatiile pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul cartofilor. Dati prin razatoarea mica un cartof de marime potrivita, intindeti pe fata (este indicata pozitia orizontala) si dupa un sfert de ora clatiti cu apa calda.

Lamaie

Daca aveti tenul gras, este potrivit sa preparati o masca cu zeama de lamaie, care este eficienta in diminuarea porilor dilatati. Aveti nevoie de doua lamai, trei albusuri si putin alcool de 70 de grade. Amestecati toate acestea, intindeti masca pe fata si mentineti astfel 15 minute. Clatiti cu apa calda, incheind cu apa rece. La final va dati cu crema indicata tenului dumneavoastra.

Castraveti

Pentru tenul uscat este indicata o lotiune din suc de castraveti preparata astfel: radeti cativa castraveti, stoarceti sucul si amestecati trei parti de suc si o parte de alcool. Spalati-va cu apa calda pe fata, apoi tamponati cu lotiunea de suc de castraveti. Puteti face astfel seara de seara, lotiunea preparata pastrand-o in frigider.

Tarate

Amestecati un albus cu o jumatate de cana cu tarate oparite, o lingura cu ulei de masline si o lingura cu suc de lamaie. Aplicati pe tenul curatat in prealabil si asteptati 20 de minute ca sa-si faca efectul. Clatiti cu apa calduta si veti avea un ten curat si cu mai putine puncte negre.

Miere

Amestecati o lingura de miere cu o lingura de scortisoara pana cand obtineti o pasta omogena. Aplicati aceasta compozitie pe zonele cu puncte negre si dupa 20 de minute indepartati cu apa calduta. Puteti folosi acest tratament de doua ori pe zi. Mierea este un bun dezinfectant si cicatrizant, iar scortisoara are proprietati antibacteriene. (sursa: doctorulzilei.ro)

 


punctele negre acnee argila cartofii rasi lamaie castraveti tarate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007661 (s)