News Flash:

FABULOS! Aceasta tinctura opreste definitiv caderea parului! Cum sa o prepari

20 Iulie 2016
4989 Vizualizari | 0 Comentarii
cade parul
Pentru cei care au probleme cu caderea parului luna iulie este unul dintre cele mai bune momente pentru a prepara celebra tinctura din frunze de nuc, probabil unul dintre cele mai bune remedii naturiste verificate impotriva caderii parului si de regenerare a firelor de par degradate in urma vopsirii repetate.
Frunzele de nuc se recolteaza din luna mai pana in august, cand au continutul cel mai ridicat in substante active benefice. Pentru a nu vatama arborii, nu se recolteaza de pe acelasi copac mai mult de 2-3 kg de frunze proaspete. Un lucru important, pentru a pastra calitatile frunzelor intacte si a putea prepara o tinctura de buna calitate, frunzele trebuie uscate cat mai repede dupa recoltare, pe cale naturala, in strat subtire, ferite de soare. Cele mai bune frunze pentru prepararea tincturii sunt frunzele de nuc tinere si ferme din capatul ramurilor, motivul fiind ca acestea sunt cele mai bogate in compusi activi terapeutici.
Frunzele de nuc mai prezinta o serie de proprietati foarte benefice pentru organismul uman. Prin prepararea lor sub diverse forme, dar mai ales sub forma de tinctura sau de infuzie se pot trata boli stomacale, intestinale, hepatice si multe altele. Astfel, frunzele de nuc devin un panaceu pe care stramosii nostri il foloseau ori de cate ori aveau nevoie si astfel isi mentineau calitatea superioara a vietii pana la adanci batraneti.
Reteta tinctura de nuc impotriva caderii parului
Ingredientele necesare
• 30 grame de frunze de nuc bine uscate (asta inseamna cam 2-3 linguri de frunze uscate maruntite)
• 150 ml de alcool sau alt produs distilat, obtinut in gospodarie
• 100 ml de apa de izvor sau minerala plata
Modul de preparare al tincturii
Trebuie tinut cont ca pentru a prepara corect aceasta tinctura, frunzele de nuc folosite trebuie sa fie foarte bine uscate. Apoi se pot farmita groscior frecandu-le in palme(mainile trebuie spalate bine inainte). Apoi se introduc intr-un recipent(sticla sau borcan) si se toarna peste ele cei 150 ml de alcool si apa. Ticntura trebuie lasata la macerat doua saptamani, insa trebuie agitata zilnic de 2-3 ori pentru a se intrepatrunde bine.
Dupa incheierea intervalului de macerare, amestecul trebuie filtrat prin tifon si lasat inca 5-6 zile in frigider pentru a se limpezi si apoi trece usor partea limpede intr-un alt recipient, aruncandu-se eventualul reziduu care s-a depus pe fundul vasului.
Se pastreaza in flacoane de sticla sau plastic prevazute cu dop picurator. Tinctura de nuc are termenul de valabilitate de 2 ani de la data prepararii, deci ne poate fi de folos destul de mult timp. Daca se observa depuneri pe perioada pastrarii, se pot aparea in general in cel de al doilea an de la preparare, trebuie agitat flaconul de utilizare.

luna iulie tinctura vopsirii repetate ingredientele necesare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005767 (s)