News Flash:

Fa asta inainte de a desface o doza de bautura acidulata si nu vei mai fi stropit!

5 Iulie 2016
1374 Vizualizari | 0 Comentarii
s560x316 doza suc acidulat
Uneori, intr-o zi caniculara, nimic nu-ti pare mai bun decat ceva rece precum obautura acidulata. Daca optezi pentru una imbuteliata, trebuie sa stii cum sa o deschizi astfel incat sa nu te trezesti cu o parte din continut pe haine. 

Exista un anumit gest pe care trebuie sa il faci, dar pe care putini il cunosc. Potrivit mirror.co.uk, ciocanitul usor in capacul dozei, ar trebui sa devina un gest reflex atunci cand bem ceva acidulat. Site-ul britanic reda concluziile la care a ajuns un profesor de chimie de la o universitate de prestigiu din Marea Britanie.

12 motive pentru care ar trebui sa renunti la sucurile acidulate

Inainte sa deschizi bautura, bulele de gaz se fixeaza de peretii dozei, fenomen numit nucleatie. in timp ce desfaci doza, bulele de gaz isi maresc volumul ca urmare a scaderii solubilitatii CO2. Cand bulele ating o anumita dimensiune, se desprind de peretii dozei si se ridica datorita fenomenului de flotabilitate. Dupa deschiderea dozei, bulele se dilata si se contopesc cu cele aflate in profunzime, continuandu-si "calatoria", mai multe si mai puternice, catre orificiul din capac. In deplasarea catre suprafata, ele antreneaza o cantitate insemnata de lichid care va tasni direct pe tine.

Atunci cand ciocanesti usor capacul dozei disloci bulele de gaz de pe pereti si astfel riscul sa fii stropit este mai mic.

bautura acidulata gest
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005279 (s)