News Flash:

Expozitie de pasari de rasa, la Giroc

12 Ianuarie 2015
4544 Vizualizari | 0 Comentarii
Porumbei campioni, uriasi sau pitici, cu coada evantai, cu mot, cu pene crete ori cu guler, albi, negri, roscati sau pestriti – cu totii vor putea fi admirati intr-o expozitie care va avea loc la sfarsitul saptamanii la doi pasi de Timisoara, in localitatea Giroc. Evenimentul organizat de Asociatia „Fauna Banatului” va reuni aproape 100 de crescatori, cu peste 800 de porumbei si gaini de rasa.
Expozitia de porumbei si gaini de rasa organizata de Asociatia „Fauna Banatului” Timisoara este deja una de traditie, fiind organizata la fiecare inceput de an.
Anul acesta, la evenimentul dedicat columbofililor sunt asteptati 94 de crescatori – cluburi din Timisoara, Lugoj, Sannicolau Mare, Gataia, Resita, Oradea, Brasov, care vor expune peste 800 de porumbei si gaini de rasa, scrie tion.ro.
„Vor putea fi admirati in expozitie 714 porumbei din aproximativ 60 de rase si 109 gaini din 15 rase. Vedeta expozitiei va fi Jucatorul de Timisoara, creat aici”, spune Ioan Macsak, presedintele Asociatiei „Fauna Banatului” Timisoara, care se mandreste cu un porumbel care a devenit recent campion in Germania, un Strasser rosu, in cadrul unei expozitii europene care a avut loc la finele anului trecut. Si nu este singurul campion din zona noastra: la categoria Strasser negru a castigat un alt crescator din judetul Timis, Hota Holger, din Jimbolia.
Expozitia de porumbei si gaini de rasa va avea loc, la sfarsitul saptamanii, in comuna Giroc, la Trio Events, pe Calea Timisoarei nr. 9. Poate fi vizitata sambata, 17 ianuarie, intre orele 8.00-18.00, iar duminica, 18 ianuarie, intre orele 8.00-13.30.
Intrarea costa 5 lei pentru adulti, iar in cazul copiilor accesul este gratuit.
Anul trecut, expozitia, organizata in acelasi loc, s-a bucurat de un deosebit succes, cei care i-au trecut pragul putand admira exemplare de porumbei din rasele King, Strasser, Voltat, Gulerat sau Frizat, Lux polonez, Voiajorul romanesc, german sau american, Gusatul englez sau de Pomerania, Calugarita germana, Uriasul maghiar, Rollerul oriental, Tobosarul de Buhara si multe altele.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006549 (s)