News Flash:

Expozitie de exceptie la Muzeul de Arta din Timisoara

10 Iunie 2015
1246 Vizualizari | 0 Comentarii
expo gravuri
Purgatoriul „Divinei Comedii” sau „Batranul si Marea” de Ernest Hemingway sunt doar cateva dintre operele literare pe care celebrul Salvador Dali le-a ilustrat in modul sau unic. Timisorenii vor avea ocazia sa descopere capodoperele lui Dali chiar la ei in oras, totul datorita unei expozitii de gravuri de la Muzeul de Arta din Timisoara.
Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 14 iunie, de la ora 18, la Muzeul de Arta din Timisoara. Aici publicul va putea sa descopere gravuri spectaculoase realizate de Salvador Dali despre „Divina Comedie” de Dante, „Batranul si marea” de Ernest Hemingway si alte lucrari spectaculoase reunite sub numele de „Tarot” si „Tricornul”, scrie tion.ro.
Salvador Dali a facut gravurile dupa „Divina Comedie” la cererea guvernului italian. Pentru realizarea celor 100 de lucrari s-au folosit 3.500 de placi de lemn, iar artistul s-a ghidat in constructia acestora dupa forma lucrarii lui Dante. Pentru „Tarot” si „Tricornul”, Dali a realizat lucrari in acuarele si guase.
„Sunt convins ca publicul va sti sa aprecieze importanta exponatelor, descoperind multiplele convergente dintre literatura, istorie, spiritualitate si arta, identificand maretia unei creatii care a marcat si va continua sa marcheze din ce in ce mai mult cultura europeana, redand intelesul ei autentic, acela intercultural si transfrontalier”, a declarat Victor Neumann, director al Muzeului de Arta Timisoara.
Expozitia va fi deschisa de pe 14 iunie, iar timisorenii vor putea sa se bucure de ea timp de o luna. La vernisajul expozitiei vor fi prezenti Victor Neumann, criticul si istoricul de arta Carol David, dar si Gabriel Kelemen, artist si lector la Facultatea de Arte a UVT.
Piesele provin din colectia Dr. Heinz Ess si sunt expuse pentru intaia oara in Muzeul de Arta din Timisoara.

salvador dali divina comedie gabriel kelemen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005189 (s)