News Flash:

Expozitie cu mare priza la copii. Peste 200 de machete automobilistice expuse la Timisoara

9 Noiembrie 2014
1289 Vizualizari | 0 Comentarii
Cine a prins anii de dinainte de 1989 isi aduce aminte ce insemna sa detii o macheta de metal, o masinuta in miniatura, care se obtinea fie de la rudele sau prietenii din strainatate, fie dupa o vizita de succes in Ocsko, pe strada Mures. Numele Matchbox era cunoscut de copii, iar multi au devenit oameni maturi pasionati de asemenea miniaturi.
Este si cazul lui Jany Kapusi. El a reusit sa adauge colectiei sale de miniaturi un numar de peste 200 de asemenea machete auto. O colectie admirata sambata de numerosi timisoreni, care au venit la sediul dealerului auto Prokar Skoda. Interesant este ca Jany, de altfel angajat al societatii gazda a expozitiei, a reusit sa transmita pasiunea sa pentru machete si fiului sau, care a decis sa continue traditia si sa adauge noi masinute celor existente.
Sunt peste 200 de asemenea exponate, acestea fiind impartite in mai multe vitrine tematice, in functie de perioada in care a fost produs „originalul”, sau de zona sau scopul pentru care automobilul a fost scos pe linia de asamblare.
Expozitia poate fi admirata pana in 31 ianuarie.  La evenimentul de lansare a expozitiei, la Timisoara a fost prezent si resiteanul Lucien Hora, multiplu campion national la viteza in automobilism, el aducand la actiune si monopostul Lola, cu care concureaza cu succes in competitii. Zvonurile spuneau despre masina pe care nu o vedem in mod normal pe sosele ca ar fi trecut chiar si prin mainile celebrului Nigel Mansel. Desigur, in alte timpuri.

ocsko numele matchbox jany kapusi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006428 (s)