News Flash:

EXPLOZIE DEVASTATOARE! Sunt zeci de morti si sute de raniti! VIDEO SOCANT

13 August 2015
1353 Vizualizari | 0 Comentarii
explozie china
Cel putin 44 de persoane au fost ucise, iar alte cateva sute au fost ranite in cele doua explozii uriase care au zguduit miercuri seara o zona industriala din Tianjin (nord-est), in care erau depozitate produse chimice si gaze toxice, potrivit unui nou bilant oficial provizoriu, relateaza Reuters.
Deflagratiile, atat de puternice incat au putut fi observate din spatiu, cu ajutorul satelitilor, au declansat o unda de soc care a fost resimtita pe o raza de cativa kilometri, iar Institutul american de geofizica USGS a relevat fenomene seismice.
Fotografii si imagini video postate pe retele de socializare de catre locuitori arata o minge uriasa de foc ridicandu-se pe cerul noptii deasupra imobilelor din jur.
Zone intregi din acest port, al zecelea cel mai important din lume, au fost devastate, containere au fost proiectate ca niste cutii de chibrituri, iar sute de masini noi au fost distruse de flacari, potrivit unui jurnalist Reuters.
"Dormeam atunci cand ferestrele si usile casei au inceput sa se zguduie si am auzit explozii. Mai intai am crezut ca era vorba despre un cutremur", a declarat pentru Reuters un locuitor din oras, care sta la sapte kilometri de locul exploziilor.
- A doua explozie a fost mult mai puternica.
Cele doua explozii au avut loc la un interval de 30 de secunde, catre ora locala 23.30 (18.30, ora Romaniei).
Prima a avut loc intr-un depozit in care erau stocati explozivi si a proiectat fragmente in flacari, care au declansat a doua explozie, mult mai puternica.
Potrivit agentiei oficiale China Noua, prima explozie a fost echivalenta cu detonarea a trei tone de TNT, iar a doua a 21 de tone.
Tot potrivit agentiei oficiale, bilantul a crescut la 44 de morti, iar presa oficiala scrie ca este vorba despre aproximativ 400 de raniti. Intre victime se afla cel putin zece pompieri, potrivit presei chineze.
Citand un spital local, China Noua precizeaza ca majoritatea ranitilor au fost atinsi de cioburi si moloz, proiectate de explozii.
Aproximativ 100 de camioane de pompieri au fost trimise la fata locului, iar mai multe dintre ele au fost distruse de flacari.
"Am crezut cu totii ca era cutremur, ne-am imbracat repede si am iesit afara", a declarat Liu, o studenta care locuieste impreuna cu familia in apropiere de locul exploziei.
"O bucata din tavan s-a prabusit in cladirea noastra, dar n-a fost ranit nimeni. In aceasta (joi) dimineata este in continuare un fum negru pe cer", a declarat ea pentru DPA.
Pe de alta parte, ziarul Cotidianul Poporului scria dupa incident ca sapte persoane au fost ucise dupa ce o incarcatura de explozivi a luat foc in depozitul in care era stocata, iar presa locala anunta ca 300-400 de persoane au fost ranite, relateaza AFP.
Potrivit unor imagini difuzate de televiziunea de stat CCTV, o minge de foc si coloane de flacari au tasnit, luminand cerul si aruncand in atmosfera nori de praf, la zeci de metri inaltime.
Intre 300 si 400 de persoane ranite au venit la un spital, potrivit ziarului "Stirie Beijingului", iar angajatul altui spital, citat de acelasi cotidian, anunta un aflux, apreciind ca numarul pacientilor era imposibil de estimat.
Presa locala scria ca incendiul provocat de explozie se afla sub control.
Presedintele Xi Jinping a ordonat sa se faca totul ca incendiul provocat de explozii sa fie stins cat mai rapid posibil si ca securitatea bunurilor si persoanelor sa fie asigurata.
Imagini postate pe reteaua de microblogging Weibo surprind persoane pline de sange fugind pe strazi, altele cu copii in brate, inveliti in paturi, dar autenticitatea acestor imagini nu a putut sa fie confirmata imediat, precizeaza AFP.
Tianjin, situat la aproximativ 140 de kilometri de Beijing, este unul dintre cele mai mati orase din tara, cu o populatie de aproape 15 milioane de persoane, potrivit unor date oficiale din 2013.
In iulie, 15 persoane au murit, iar alte peste zece au fost ranite intr-o explozie la o instalatie ilegala de stocare a artificiilor, in provincia Hebei, in nordul Chinei.
In urma cu un an, o explozie intr-o uzina de piese de schimb pentru automobile a ucis 75 de oameni, la Shanghai, in estul tarii. Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007305 (s)