News Flash:

Expert bulgar: Alegerea lui Iohannis arata o maturizare si consolidare a societatii romanesti

18 Noiembrie 2014
1206 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis
Alegerea unui etnic german ca sef de stat al Romaniei le arata bulgarilor ca societatea romaneasca a ajuns la un anumit nivel de maturitate, ca originea etnica nu este atat de semnificativa, ci politicile si principiile candidatului, comenteaza un expert bulgar.
"Democratia functioneaza in Romania pentru ca Iohannis a castigat in pofida incercarilor premierului Victor Ponta de a folosi masina de stat in favoarea sa in alegerile prezidentiale", subliniaza Dimitar Besev - directorul Biroului din Sofia al Consiliul European pentru Relatii Externe (ECFR), un think-tank international - care noteaza ca membri ai diverselor grupuri etnice l-au votat pe noul presedinte, scrie Novinite.com.
Insa presedintele ales si premierul vor avea o cooperare "dificila", considera el, evocand faptul ca "nu a fost o sarcina usoara in mandatul lui Traian Basescu". Constitutia Romaniei, "la fel ca a Bulgariei, creeaza probleme", subliniaza expertul, precizand ca presedintele este ales prin vot direct si se afla in competitie pentru puteri executive cu premierul, iar atunci cand cei doi provin din partide diferite rivalitatea creste.
In pofida mediului economic bun, sunt necesare o serie de reforme, continuarea luptei impotriva coruptiei si ca noul presedinte roman sa se angajeze in procesul de modernizare si reforma, in opinia sa. Mediafax.ro

novinite com
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1100 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004815 (s)