News Flash:

Experimentariumul din Timisoara, luat cu asalt in Noaptea Cercetatorilor

28 Septembrie 2014
552 Vizualizari | 0 Comentarii
Experimentariumul, aflat in grija Universitatii Politehnica si a Universitatii de Vest din Timisoara, a fost punctul de atractie principal al Noptii Cercetatorilor, evenimentul sustinut in majoritatea marilor orase din lume. Acesta nu a lipsit nici la Timisoara, iar zeci de tineri si copii au venit la locatia din Parcul Rozelor pentru a descoperi experimente stiintifice care mai de care mai interesante.
Vineri seara a fost agitatie mare la Experimentariumul timisorean. Zeci de vizitatori au venit sa descopere stiinta, dar nu din manuale prafuite si cu miros de biblioteca, ci prin experimente ”pe bune”. Fizica a parut vineri o stiinta frumoasa si interesanta si pentru cei mai ”convinsi umanisti”, dupa ce au asistat la demonstratii din domeniul electricitatii, al opticii, al laserelor, al termodinamicii, mecanica sau fizica moleculara.
„Alb-negru devine color”, „Clopoteii lui Gordon”, „Generatorul Van de Graaf”, „Leaganul lui Newton”, „Scufundatorul lui Descartes” si „Surubul lui Arhimede” au fost denumirile experimentelor oferite vizitatorilor, scrie Tion.ro.
Zeci de copii si adolescenti s-au inghesuit la singurul Experimentarium din Romania, la Noaptea Cercetatorilor. A fost agitatie mare in acest loc in care, cu putina rabdare si mult interes, poti descoperi secretele miraculoasei stiinte care este fizica.
Noaptea Cercetarilor este un proiectul dezvoltat in mai multe orase din Europa, prima editie fiind organizata in 2005.

experimentariumul noptii cercetatorilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1054 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035726 (s)