News Flash:

Exercitiu complex de salvare montana, in Muntii Sureanu

13 Iulie 2015
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
salvare montana
Aproape 130 de persoane, un echipaj canin si 29 de autospeciale au fost angrenate, luni, intr-un exercitiu de salvare montana desfasurat in Parcul National Gradistea Muncelului-Cioclovina, din Muntii Sureanu, cu scopul de a testa capacitatea de interventie a mai multor institutii ale statului abilitate in gestionarea unui accident aviatic. 
Exercitiul a fost coordonat de prefectul judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu, in cadrul operatiunilor fiind implicate forte ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, Jandarmeriei, Politiei, Serviciului Public Salvamont, Directiei Silvice, Ambulantei, administratia Parcului Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina si autoritatile locale din comuna Orastioara de Sus. 
Scenariul dupa care s-a derulat exercitiul a plecat de la premisa ca un avion de mici dimensiuni, care a plecat din Petrosani spre Orastie, s-a prabusit intr-o padure de munte, trei dintre cei patru ocupanti ai aeronavei fiind raniti. Alertarea fortelor de interventie s-a realizat prin apelul de urgenta 112, de catre unul dintre ocupantii avionului, iar coordonarea actiunilor de cautare a revenit ISU Hunedoara, se arata intr-un comunicat al ISU Hunedoara, remis luni AGERPRES. 
'Un membru al echipajului aeronavei a efectuat apelul pe 112, precizand ca au decolat din Petrosani si se indreptau catre Orastie si, datorita unor defectiuni la motorul aeronavei, aceasta s-a prabusit intr-o padure din mediul montan, nu stie cu exactitate locul unde se afla, ci doar ultima localitate deasupra careia a trecut in zbor. Pe timpul apelului acesta mai precizeaza ca sunt 4 persoane implicate in accident, precum si faptul ca pilotul este incarcerat, iar ceilalti doi membri sunt in stare de inconstienta, cu diferite leziuni sau plagi vizibile', se arata in scenariul exercitiului. 
Pentru localizarea locului in care s-ar fi prabusit avionul, planul exercitiului a inclus si faptul ca persoana care a sunat la 112 a revenit dupa circa 50 de minute de la primul apel si a comunicat coordonatele GPS rezultate din softul instalat pe un telefon mobil. 
In urma mobilizarii fortelor de interventie, exercitiul de salvare s-a incheiat dupa doua ore si 40 de minute, "victimele" fiind gasite intr-o jumatate de ora de la comunicarea coordonatelor GPS. 
Potrivit ISU Hunedoara, prefectul judetului Hunedoara a apreciat modul in care s-a desfasurat exercitiul de salvare, precum si mobilizarea si concentrarea intr-un timp scurt a fortelor si mijloacelor capabile sa sustina actiunile de salvare si cautare a victimelor in mediul montan. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006943 (s)