News Flash:

Eveniment surpriza in Penitenciarul Timisoara. Detinutii au ramas fara replica

8 Mai 2015
1468 Vizualizari | 0 Comentarii
penitenciar timis
Sute de persoane private de libertate, i-au avut alaturi, joi seara, pe membrii trupei Pro Musica. Concertul a fost unul in toata puterea cuvantului, iar pentru montarea scenei, a luminilor si a ecranelor pentru proiectii s-a lucrat nu mai putin de doua zile. Ideea evenimentului a fost si aceea de a-i reuni pe detinuti cu familiile lor. Astfel, spatiul curtii interioare principale de la penitenciar a devenit si locul in care persoanele private de libertate au avut ocazia sa discute, sa povesteasca si sa rada impreuna cu cei dragi pentru cateva ore.
Membrii trupei spun ca au primit laude din partea colegilor de breasla pentru ca au decis sa sustina un concert in acest spatiu. Totusi, Ilie Stepan, liderul grupului Pro Musica, este de parere ca initiativa lor nu este una speciala.
„Cultura si muzica trebuie facuta in orice spatiu. Cand ti se iveste ocazia sa dai de la tine prin muzica nu ezita sa faci acest lucru. Numai asa se poate face acel schimb de energie. (…) Nu cred ca facem un lucru iesit din comun, cred ca ar trebui sa fie o stare de normalitate”, a declarat liderul trupei.
De asemenea, formatia nu este la prima initiativa de acest tip. In trecut, Pro Musica a lansat doua albume in cadrul penitenciarului. De asemenea, institutia de pe strada Popa Sapca gazduieste destul de des astfel de evenimente. Directorul penitenciarului, Ioan Bala, a declarat ca prin astfel de concerte doreste sa-i sensibilizeze pe cei care se afla dupa gratii, dar sa-i si motiveze. Astfel, de-a lungul anilor la Popa Sapca au concertat Tamango si Rona Hartner, lautari din Banat si altii.
Concertul de joi seara al legendarei trupe Pro Musica a fost filmat, imaginile urmand sa fie folosite pentru realizarea unui documentar. De asemenea, vineri, membrii trupei vor lansa, la Sala Multifunctionala de la Consiliul Judetean Timis, si un nou dublu DVD, „41 Pro Musica Live in Timisoara”. Cei care vor sa participe sunt asteptati aici de la ora 19. De asemenea, evenimentul de vineri se va transmite live pe internet.

pro musica ilie stepan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004885 (s)