News Flash:

Eveniment de exceptie la Universitatea de Vest

24 Ianuarie 2017
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
UVT
Profesorii si elevii din ciclul preuniversitar au prilejul de a se intalni virtual, marti, la Universitatea de Vest Timisoara (UVT), cu astronautul Thomas Pesquet, care se afla in prezent la bordul Statiei Spatiale Internationale. 
Legatura video se va stabili atat cu Romania, la UVT, cat si cu alte doua tari participante, Irlanda si Portugalia, iar Thomas Pesquet va raspunde si la intrebarile adresate de profesori. 
''Venim in intampinarea elevilor cu evenimente care sa le deschida apetitul pentru stiinta. Este important sa le transmitem copiilor ca stiintele exacte sunt extrem de interesante si iti pot aduce satisfactii deosebite. Ne bucuram ca ii vom avea langa noi pe Dumitru Prunariu si Thomas Pesquet. Interactiunea elevilor cu acestia este in masura sa le deschida noi perspective asupra traseului lor educational si profesional'', spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, intr-un comunicat de presa remis, luni, AGERPRES. 
Evenimentul va incepe la ora 13,30, cu prezentari din partea reprezentantilor Agentiei Spatiale Romane (ROSA), ESERO Romania, Agentiei Spatiale Europene si Universitatii de Vest din Timisoara. 
In plus, cosmonautul roman Dumitru Dorin Prunariu va sustine o prezentare despre rolul pe care il joaca spatiul in viata noastra cotidiana. 
Intalnirea cu Thomas Pesquet se va desfasura in intervalul 17,45 - 18,05. 
Evenimentul este organizat de Biroul European de Resurse pentru Educatie Spatiala Romania si ROSA, in parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara. Acesta va fi transmis live pe site-ul ESA, pe site-ul Universitatii de Vest din Timisoara, www.uvt.ro, si pe www.esero.ro. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005954 (s)