News Flash:

Europa, in alerta pe fondul unei posibile mobilizari a teroristilor. 20 de celule latente ar fi pregatite sa atace

16 Ianuarie 2015
1228 Vizualizari | 0 Comentarii
Serviciile de informatii din Europa Occidentala sunt in alerta dupa atacurile de la Paris si raidul antiterorist din Belgia, in urma amenintarilor din partea gruparilor Stat Islamic si Al-Qaida in Yemen, existand temeri ca 20 de celule latente sunt pregatite sa atace in principalele tari europene.
Temerile erau deja mari in Europa Occidentala dupa mai multe amenintari din partea Statului Islamic (SI) si Al-Qaida in Yemen, in momentul operatiunii antiteroriste de joi seara din Belgia. Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informatii, ar putea fi implicate pana la 20 de celule latente formate in total din 120-180 de persoane pregatite sa atace in Franta, Germania, Belgia si Olanda, relateaza CNN. Agentiile de informatii din Uniunea Europeana si Orientul Mijlociu au identificat o "amenintare iminenta" in Belgia si, posibil, in Olanda, a adaugat sursa citata.
In plus, autoritatile belgiene se tem ca si alti teroristi vor trece la actiune, potrivit publicatiei De Tijd, citata de La Libre Belgique. Cotidianul economic si financiar a aflat de la serviciile de securitate ca pericolul unui atac nu a fost inca inlaturat. Serviciile antiterorism se tem ca si alti combatanti intorsi din Siria vor trece la actiune dupa operatiunile efectuate de justitie si politie de-a lungul tarii. Amenintari ar fi fost deja primite joi seara la Bruxelles, in urma carora a fost ridicata alerta terorista pentru toata tara, potrivit De Tijd.
Ca urmare, membrii personalului operational al politiei locale din Anvers au primit permisiunea de a-si aduce armele de serviciu la domiciliu. Sectiile de politie raman inchise publicului pana la noi ordine, in timp ce comisariatele principale sunt deschise dar sunt supravegheate.
Ca masura de precautie, cele mai importante scoli evreiesti din Bruxelles si Anvers si-au anulat cursurile pentru vineri, potrivit revistei Joods Actueel, citata de agentia Belga. Potrivit revistei, in urma analizei de securitate realizate de serviciul de protectie interna a comunitatii evreiesti, s-a constatat ca este prea periculos pentru continuarea cursurilor vineri.
Pe de alta parte, o inregistrare video postata pe contul de Twitter al unui jihadist si reperata de Observatorul pentru Orientul Mijlociu ameninta Belgia, Franta, Germania si Elvetia cu noi atacuri teroriste. Potrivit Observatorului, se remarca trei tineri combatanti ai Statului Islamic, probabil pe strazile din Rakka in Siria, care lauda atentatele de la Paris si ameninta cu atacuri ulterioare.
"Le spun tuturor francezilor care se gandesc ca Statul Islamic nu va ajunge in Europa, ca daca Allah o va permite, vom veni in Europa. Vor fi din ce in ce mai multe operatiuni in toata Europa, in Franta, Belgia, Germania, Elvetia, peste tot in Europa si peste tot in America", afirma primul jihadist. "Califatul se va instala in toata Europa". adauga el.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008084 (s)