News Flash:

Eurodeputatul Daniel Buda cere demisiile lui Dragnea si Tariceanu

25 Ianuarie 2018
1044 Vizualizari | 0 Comentarii

Eurodeputatul Daniel Buda (PNL) avertizeaza ca Romania risca sa piarda fonduri europene daca nu respecta standardele minimale ale statului de drept. El cere demisia din functii ale presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si Senatului, Calin Popescu Tariceanu.
Daniel Buda a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca nelinistile care vin de la nivel european referitoare la sistemul juridic din Romania sunt legate de cheltuirea banilor europeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Cer public demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor si a lui Calin Popescu Tariceanu din cea de presedinte al Senatului ca urmare a scrisorii expediate presedintelui si vicepresedintelui CE deoarece un astfel de comportament dovedeste o iresponsabilitate crasa care pune in pericol interesele Romaniei la nivelul UE. Romania risca sa o ia pe urmele Poloniei, avem de-a face cu un asalt asupra legilor justitiei. Nu poti sta in UE, sa spui ca apartii acestui spatiu incalcand principiile si valorile care au stat la baza UE. Nu poti sa beneficiezi de 35 de miliarde de euro, comportandu-te cum vrei tu cu acesti bani. Nelinistile care vin de la nivel european vizavi de sistemul juridic din Romania sunt legate de cheltuirea banilor europeni. Faptul ca se discuta conditionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept nu il putem ignora, Romania risca sa ajunga, daca nu respecta standardele minimale ale statulului de drept, sa piarda bani europeni”, a spus Buda.

Potrivit acestuia, comportamentul lui Dragnea si Tariceanu demonstreaza ca acestia ”nu inteleg nimic” din ce se intampla in spatiul european.
TAu abordat un ton care nu ii face demni ca reprezentanti ai statului si ma simt rusinat in PE ca Romania are astfel de conducatori in pozitiile 2 si 3”, a mai spus eurodeputatul Buda.

Acesta a subliniat ca in 7 februarie va avea loc dezbatere in PE despre legile justitiei din Romania, sustinand ca are emotii ca tara noastra va fi pusa la zid, ca o consecinta a actiunilor PSD-ALDE.

”Sa vina Tariceanu sa dea explicatii in fata PE, dar nu cred ca vine, pentru ca lasitatea ii caracterizeaza pe Dragnea si Tariceanu. Polonia are activat articolul 7 din Tratatul de la Lisabona, ceae ce ar putea urma este o avertizare a Romaniei ca se afla pe un drum gresit si se desparte de valorile euroene. Se poate activa si pentru noi acest articol, este o atentie a PE asupra derapajelor Romaniei. Cred ca pana la sfarsitul anului riscam sa fie activat acest articol din tratat si impotriva Romaniei”, a conchis Daniel Buda.

Dupa avertismentul fara echivoc primit, miercuri, de la Comisia Europeana, in legatura cu modificarile aduse legilor justitiei, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au transmis spre Bruxelles o scrisoare de raspuns, in calitate de presedinti ai Parlamentului, in care isi exprima ingrijorarea fata de "modul incorect in care a fost informata Comisia Europeana".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005703 (s)