News Flash:

EURO 2016, grupa D: Croatia a invins Spania si a castigat grupa. Clasamentul final

22 Iunie 2016
965 Vizualizari | 0 Comentarii
spania cehia
Nationala de fotbal a Spaniei, campioana en titre, a fost invinsa surprinzator de formatia Croatiei cu scorul de 2-1 (1-1), marti seara pe Stade de Bordeaux, in Grupa D a EURO 2016.
Croatia a confirmat inca o data impresia buna lasata pana acum si a reusit o victorie meritata, prin golurile marcate de Nikola Kalinic (45), Ivan Perisic (87), respectiv Alvaro Morata (7). Spania a pierdut in buna masura pe mana sa, ratand un penalty prin Sergio Ramos (72) si neluand in seama contrele taioase ale croatilor.
Echipa lui Ante Cacic a castigat grupa, desi tehnicianul a facut nu mai putin de cinci schimbari in echipa, renuntand la jucatori de baza precum Vida, Strinic, Brozovic, Modric (accidentat) si Mandzukic.
Ambele echipe erau calificate in optimi inaintea partidei, dar acum Spania va juca in faza urmatoare contra Italiei, intr-o reeditare a finalei editiei trecute.
Croatii au inceput mai bine jocul, dar ibericii au deschis scorul la primul lor atac mai consistent: Silva l-a deschis in careu pe Fabregas, iar acesta a trimis un sut-centrare, impins in plasa de Morata (7). Alvaro Morata a inscris astfel al treilea sau gol la turneul final din Franta, fiind la egalitate cu galezul Gareth Bale.
Nolito a fost foarte aproape de a majora avantajul echipei Spaniei (9), dar a deviat pe langa poarta centrarea lui David Silva.
Croatia a replicat printr-un sut bun al lui Kalinic din afara careului, dar De Gea a acordat corner (12). Echipa antrenata de Ante Cacic a trecut pe langa egalare in min. 14, cand De Gea a intarziat degajarea, croatii au recuperat si Rakitic a lobat mingea, care a lovit bara, inainte de a fi retinuta de portar.
Spania a revenit la carma jocului si a pus din nou presiune la poarta lui Subasic, care a fost nevoit sa acorde corner (23), la sutul lui Silva din marginea careului. Nolito a creat si el pericol (28), dar mingea expediata de el a fost deviata in corner.a
Ibericii au fost aproape de desprindere, dar Morata a ezitat un moment (44) si a ratat sansa de a trimite in plasa mingea trimisa excelent in adancime de Iniesta.
Croatia a reusit un gol splendid in finalul primei reprize (45), prin Kalinic, care a reluat cu exteriorul piciorului centrarea trimisa de pe stanga de Perisic. A fost primul gol primit de portarul De Gea intr-un meci oficial.
Spania a incasat doar cinci goluri la ultimele trei Europene, aceasta inclusa, castigand editiile din 2008 si 2012.
Ibericii au cautat sa revina in avantaj, au fost mai insistenti, dar cei care au trecut pe langa gol au fost tot croatii, dupa o minge respinsa gresit de De Gea (57), dar Jedvaj a tras in portarul iberic, iar apoi Pjaca a reluat pe langa din foarfeca.
''La Roja'' si-a reluat jocul de posesie, iar Ramos (67) a ratat o buna oportunitate de gol, insa mingea trimisa cu capul de capitanul echipei a trecut pe langa poarta.
Spania a ratat si un penalty, prin Sergio Ramos, al carui sut a fost aparat de Subasic (72), lovitura de pedeapsa fiind acordata destul de usor, dupa un contact minim in careu intre Vrsaljko si Silva.
Croatia a dat lovitura pe un contraatac purtat in doi si fructificat de Perisic cu un sut la coltul scurt, care l-a surprins pe De Gea, mingea fiind deviata usor si de Pique (87).
Spania a avut o ultima sansa de a evita infrangerea, dar Rakitic a respins din fata portii o minge trimisa de David Silva (90+5).
Cehia - Turcia 0-2
Selectionata Turciei a invins cu scorul de 2-0 (1-0) reprezentativa Cehiei, intr-o partida din cadrul Grupei D a Campionatului European de fotbal - EURO 2016, disputata marti seara pe stadionul Bollaert-Delelis din Lens.
Cehia — Turcia 0-2 (0-1) 
Au marcat: Burak Yilmaz (10), Ozan Tufan (65) 
Croatia si Spania s-au calificat in optimile de finala ale EURO 2016, dupa ce au ocupat primele doua locuri in Grupa D.
Turcia, victorioasa in fata Cehiei, are si ea sanse de a continua, desi are numai 3 puncte si golaveraj negativ. 

 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006537 (s)