News Flash:

EURO 2016, grupa B: Anglia - Tara Galilor 2-1, Rusia - Slovacia 1-2

17 Iunie 2016
958 Vizualizari | 0 Comentarii
anglia tara galilor
Nationala de fotbal a Angliei a invins-o pe cea a Tarii Galilor cu scorul de 2-1 (0-1), in meciul care s-a desfasurat joi pe Stade Bollaert-Delelis din orasul Lens, in Grupa B a EURO 2016.
Tara Galilor a condus dupa golul lui Gareth Bale din minutul 42, dar s-a vazut egalata in minutul 56, cand a punctat Jamie Vardy. Daniel Sturridge a adus victoria Angliei in minutul 90+2, dupa un un-doi cu Dele Alli.
De mentionat ca atat Vardy, cat si Sturridge au fost introdusi la pauza.
Selectionerul Angliei, Roy Hodgson, a folosit acelasi unsprezece de start ca in meciul cu Rusia, incheiat 1-1, in timp ce omologul sau galez, Chris Coleman, a efectuat unele modificari fata de formula de start din partida cu Slovacia, castigata cu 2-1. Coleman i-a trimis din primul minut pe atacantul Hal Robson-Kanu, autorul golului victoriei contra Slovaciei, pe portarul Wayne Hennessey, refacut dupa o accidentare, si pe mijlocasul Joe Ledley.
Anglia a dominat prima repriza, in care a avut o posesie de peste 60%, insa a fost rareori periculoasa, cea mai mare ocazia a sa venind in minutul 35, cand lovitura de cap a lui Chris Smalling a sters bara. Trei minute mai devreme, englezii au cerut penalty, la o faza la care Ben Davies a atins mingea cu mana.
Tara Galilor a deschis scorul impotriva cursului jocului, in minutul 42, cand vedeta sa, Gareth Bale, destul de discret pana atunci, a transformat o lovitura libera de la circa 25 de metri. Bale a inscris din lovitura libera si impotriva Slovaciei.
Nemultumit de randamentul compartimentului ofensiv, Hogson i-a inlocuit la pauza pe Raheem Sterling si Harry Kane (ultimul este pana acum una din deceptiile acestui turneu final), trimitandu-i in joc pe Daniel Sturridge si Jamie Vardy.
Anglia a atacat sustinut dupa reluarea jocului, iar portarul Hennessey a respins la sutul lui Rooney din minutul 55.
Egalarea a venit un minutul mai tarziu, cand Vardy a inscris din zona careului mic, dupa o minge respinsa cu capul de Ashley Williams, la o faza la care galezii au crezut ca atacantul englez era in ofsaid.
Tara Galilor a acuzat primirea golului, insa a reusit sa reziste. In minutul 60, Davies a atins din nou mingea cu mana, dar si de aceasta data arbitrul a considerat ca a fost un hent involuntar.
Pentru a intari atacul, in minutul 72 Hodgson l-a trimis in locul lui Lallana pe foarte tanarul Marcus Rashford.
Chiar daca jocul Angliei nu a stralucit, echipa a smuls in extremis o victorie meritata in acest derby britanic.
De notat ca Bale a marcat 9 din ultimele 14 goluri ale Tarii Galilor in meciuri oficiale.
Tara Galilor se afla pentru prima oara la un turneu final de Campionat European. Nationala galeza a ajuns in sferturile de finala ale EURO 1976, insa atunci turneul final avea doar patru echipe.
In aceeasi grupa, Slovacia a invins miercuri Rusia cu 2-1.
Dupa rezultatul de joi, Anglia este lider al grupei, cu 4 puncte, urmata de Slovacia si Tara Galilor, cu cate 3 puncte, si Rusia — 1 p.
In ultima etapa din faza grupelor, Anglia va intalni Slovacia, iar Tara Galilor va avea ca adversar Rusia.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1092 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005745 (s)