News Flash:

EURO 2016: Favoritele merg in optimi. Franta cu emotii, Germania si Belgia in pas de defilare

27 Iunie 2016
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
germania euro
Nationala de fotbal a Frantei, gazda EURO 2016, s-a calificat in sferturi de finala, dupa ce a trecut de Irlanda cu scorul de 2-1 (0-1), in meciul care s-a disputat duminica la Lyon in optimi de finala.
Irlanda a deschis scorul in minutul 2, prin penalty-ul lui Robbie Brady. Franta a revenit in actul secund, cu golurile lui Antoine Griezmann din minutele 57 si 61.
Franta va intalni in sferturi invingatoarea din meciul Anglia — Islanda.
Meciul de la Lyon a inceput catastrofal pentru Franta: Rami a alunecat in propriul careu, Pogba a faultat, iar Brady a transformat penalty-ul.
Acest gol, inscris dupa 120 de secunde, vine pe locul 2 pe lista celor mai rapide din istoria competitiei, dupa reusita rusului Dmitri Kiricenko, la EURO 2004, impotriva Greciei.
Franta a atacat sustinut si, chiar daca a fost crispata si lipsita de inspiratie, fost periculoasa la loviturile de cap ale lui Griezmann (minutele 8 si 18) sau la lovitura libera a lui Pogba (24).
Bine organizati in aparare, irlandezii s-au remarcat si in atac in minutul 21, la voleul aparat de Lloris, sau in minutul 41, la lovitura de cap a lui Murphy.
In primul minut de prelungire al primei reprize, fundasii irlandezi au blocat suturile lui Payet si Griezmann.
Franta a inceput in forta repriza a doua, Koscielny fiind periculos la lovitura libera executata de Payet (48). Patru minute mai tarziu, Irlanda a fost aproape sa dea lovitura, dar Lloris a intervenit. 
Presiunea in careul irlandezilor a crescut si, dupa ocaziile lui Payet si Matuidi, pentru a folosi un cliseu, golul plutea in aer.
Egalarea a venit in minutul 57, la o noua lovitura de cap a lui Griezmann, dupa centrarea de pe dreapta a lui Sagna.
Patru minute mai tarziu, Giroud, din postura de pivot, l-a servit cu capul pe Griezmann, care, nemarcat, si-a trecut in cont dubla.
In minutul 65. Irlanda nu a reusit sa profite de eroarea lui Rami, veriga slaba din apararea gazdelor.
In minutul 66, Griezmann, gasit tot de Giroud, a fost faultat la marginea careului de Duffy, care a vazut cartonasul rosu.
Gignac, introdus in minutul 73, a ratat ocazii mari in minutele 76 si 77, ultima oara mingea lovind bara. A fost a sasea bara pentru "les Bleus" la acest turneu final. Tot Gignac a fost la un pas de gol in minutele 86 si 87.
Franta, dupa o repriza a doua mult mai buna, s-a impus pe merit, in fata unui adversar curajos, dar limitat.
Portarul Hugo Lloris a purtat cu aceasta ocazie pentru a 55-a oara banderola de capitan al nationalei Frantei, depasind recordul detinut de actualul selectioner al echipei, Didier Deschamps.
Griezmann este unul din golgheterii competitiei, cu trei reusite.
In sferturi de finala, Franta nu va conta pe Kante si Rami, pentru cumul de cartonase.
-------------------

Germania - Slovacia 3-0
Selectionata de fotbal a Germaniei s-a calificat in sferturile de finala ale EURO 2016, dupa ce a invins cu scorul de 3-0 (2-0) reprezentativa Slovaciei, intr-o partida disputat duminica pe stadionul Pierre Mauroy din Lille, in optimile de finala ale competitiei.
Golurile campioanei mondiale en titre au fost marcate de Jerome Boateng (min.8), Mario Gomez (min.43) si Julien Draxler (63).
------------------
Belgia - Ungaria 4-0
Echipa de fotbal a Belgiei s-a calificat in sferturile de finala ale EURO 2016, duminica seara, dupa ce a surclasat selectionata Ungariei cu scorul de 4-0 (1-0), pe Stadium de Toulouse, in optimile de finala.
Belgia s-a impus intr-un meci mult mai strans fata de cum o arata scorul, prin golurile marcate de Toby Alderweireld (10), Michy Batshuayi (78), Eden Hazard (80) si Yannick Carrasco (90+1), realizand cel mai mare scor de pana acum al turneului din Franta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006979 (s)