News Flash:

EURO 2016: Campioana europeana Spania, eliminata de Italia in optimi

28 Iunie 2016
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
italia belgfia
Reprezentativa de fotbal a Italiei a invins formatia Spaniei, campioana europeana en titre, cu scorul de 2-0 (1-0), luni seara pe Stade de France din Saint-Denis, si s-a calificat in sferturile de finala ale EURO 2016.
Italia si-a luat o binemeritata revansa in fata ibericilor dupa finala pierduta in urma cu patru ani, 0-4 la Kiev, prin golurile marcate de Giorgio Chiellini (33) si Graziano Pelle (90+1).
Italia a inceput meciul in forta, agresiv, ofensiv si a surprins castigatoarea ultimelor doua Campionate Europene. Squadra Azzurra a avut prima ocazie in minutul 6, prin Eder, care a ratat sutul din careu. Apoi, De Gea a salvat golul la reluarea cu capul reusita de Pelle (8), la lovitura libera a lui Florenzi. Italia a continuat sa atace, iar Giaccherini (11) a reluat pe spate, De Gea a respins in bara, insa in cele din urma s-a dictat fault in atac.
Parolo a reluat cu capul pe langa poarta (25), iar prima oportunitate a spaniolilor a venit abia in minutul 28, un sut al lui Iniesta, fara probleme pentru Buffon.
Italia a continuat sa preseze si Ramos (29) a fost nevoit sa respinga din fata lui Pelle cu riscul unui autogol. Echipa lui Antonio Conte a deschis meritat scorul (33), dupa o lovitura libera executata puternic de Eder, De Gea a respins in fata si Chiellini a reluat in plasa. Italia putea sa-si dubleze avantajul in finalul primei reprize, la incursiunea in careu a lui Giaccherini (45), dar De Gea a fost din nou providential si a respins de sub transversala.
Debutul reprizei secunde a apartinut Spaniei, care a fost de doua ori aproape de egalare: Morata a reluat slab dupa ce a faultat in atac, dar Buffon a retinut balonul (49), iar apoi Chiellini (51) a respins din fata portii reluarea lui Pique.
Italia putea inchide conturile in minutul 55, cand Eder scapat singur cu De Gea, dar portarul iberic sa salvat golul. Spaniolii au avut din nou emotii mari (62), dar Eder nu a reusit sa trimita balonul in plasa.
Spania a fost aproape de egalare in minutul 70, la capatul unei faze cursive, dar mingea trimisa de Aduriz s-a dus alaturi de poarta. Presiunea ibericilor a crescut si Ramos l-a tintuit pe Buffon pe linia portii cu o lovitura de cap, dar balonul a trecut peste transversala (71). Buffon a fost la post la voleul lui Iniesta (76), iar un minut mai tarziu a respins sutul lui Pique (77).
La una dintre tot mai rare actiuni ale italienilor, De Gea a fost atent la sutul din afara careului expediat de Insigne (85).
La poarta cealalta, Pedro a fost aproape sa reia in plasa o centrare in careu (87). Apoi, Buffon a fost providential in fata lui Pique (90), respingand un gol ca si facut. Graziano Pelle a dat lovitura de gratie Spaniei pe contraatac, marcand simplu din centrarea lui Darmian (90+1).
Italia a pus capat unui ciclu epocal al nationalei spaniole, incununat cu doua titluri consecutive europene (2008 si 2012) si de unul mondial (2010).
Squadra Azzurra a facut o prima repriza formidabila si putea conduce si mai clar la pauza, insa avantajul a fost minim. Spania a aratat un reviriment dupa pauza, dar nu a reusit sa concretizeze in fata unei defensive italiene de netrecut, echipa lui Conte dand lovitura pe final, cum a mai facut-o in Franta, contra Belgiei si Suediei.
In sferturi, Italia (fara Thiago Motta, suspendat) va avea de jucat o noua ''finala'', cu campioana mondiala en titre, Germania, sambata, la Bordeaux.
Victoria de pe Stade de France a facut ca balanta sa incline in favoarea italienilor in duelurile directe cu Spania, 11 victorii Italia, 15 egaluri, 10 victorii Spania, golaveraj 42-36 pentru italieni. Spania a fost deposedata de titlul european dupa ce l-a detinut timp de 2.920 zile.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004910 (s)