News Flash:

Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene, audiat la DNA

23 Iunie 2016
1086 Vizualizari | 0 Comentarii
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene, a fost audiat joi dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in calitate de martor in dosarul parlamentarilor Nicolae Paun si Madalin Voicu.
"Am fost invitat in calitate de martor in dosarul deputatului Nicolae Paun", a declarat Eugen Teodorovici inainte de audieri.
Procurorii spun ca Nicolae Paun "in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor".
DNA sustine ca "aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa".
"Acesti bani proveneau din fondurile alocate derularii proiectelor europene despre care Madalin Voicu stia ca sunt deturnati", sustine DNA.
In ceea ce il priveste pe Nicolae Paun, care este si presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, deputatul este acuzat de " folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata".
Astfel, "s-a creat un prejudiciu in suma totala de 12.384.208,72 lei (10.892.425,43 lei reprezentand fonduri europene si 1.491.783,29 lei de la bugetul de stat), avand in vedere operatiunile ilicite derulate de conducerea Asociatiei Partida Romilor si de catre managementul proiectului".
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2897 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005423 (s)