News Flash:

Etichetarea produselor lactate, obligatorie

6 Aprilie 2016
560 Vizualizari | 0 Comentarii
lactate
Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat, miercuri, cu 218 voturi "pentru", legea privind etichetarea laptelui proaspat pentru consum si a produselor lactate.
Legea prevede ca produsele lactate trebuie sa cuprinda pe eticheta, in mod obligatoriu, avertizarea cuprinzand sintagma ''Contine lapte praf in proportie de __%" si ca "etichetele pentru lapte proaspat pentru consum si produsele lactate trebuie sa fie inscriptionate clar, usor de inteles pentru a permite consumatorilor informarea privind originea si trasabilitatea produselor".
Dreptul de a inscrie pe eticheta produsului finit mentiunea ''Produs natural'' va reveni obligatoriu doar celor care folosesc in proportie de 100% ca materie prima laptele natural provenit de la vaci, bivolite, oi si capre, fara a avea in compozitie inlocuitori de lapte sau lapte praf.
Dreptul de a inscrie pe eticheta produsului finit mentiunea ''Produs romanesc'' va reveni obligatoriu doar celor care folosesc in proportie de 100% lapte, materie prima, provenit din fermele din Romania.
Nerespectarea acestor prevederi constituie contraventie, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 20.000 lei.
Amenzile cresc pentru producerea, expunerea spre vanzarea si/sau vanzarea de lapte proaspat pentru consum, cunoscand ca este obtinut din inlocuitori de lapte de la 20.000 lei la 25.000 lei si se pedepseste cu retragerea autorizatiei de functionare a producatorilor sau comerciantilor, pe timp de 6 luni, dupa caz.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030586 (s)