News Flash:

Esti sigur ca speli corect vasele? Uite greseala pe care o faci si care ne imbolnaveste pe toti

5 Decembrie 2017
890 Vizualizari | 0 Comentarii
tocator de lemn

Tocatoarele din lemn sunt unele dintre cele mai folosite ustensile din bucatarie, insa pe masura ce le folosim capata un miros si un aspect neplacut. In plus, oamenii de stiinta au dovedit ca pe tocatoarele de lemn pe care le folosim atunci cand vrem sa taiem sau feliem diferite ingrediente din bucatarie ajung sa se adaposteasca de doua ori mai multe bacterii decat pe colacul de la toaleta din baie. Asa ca este foarte important sa acordam o atentie sporita acestul obiect extrem de util in bucatarie, si sa avem grija cand si cum il curatam.

Tocatoarele din lemn sunt foarte eficiente deoarece pe ele taiem carnea, fructele sau legumele. Le folosim atunci cand facem salate sau pur si simpu tocam ingredientele pentru supe, ciorbe sau tocanite. Inca tocatoarele din lemn ascund un secret destul de… murdar. Acestea contin de pana la 200% mai multe bacterii decat sunt pe vasul de la toaleta. Fapt ce iti poate pune sanatatea in pericol. Atat a ta cat si a celorlati membri ai familei tale. Iar explicatia este una extrem de simpla.

Cum se spala tocatorul din lemn

Tocatorul din lemn nu trebuie spalat la fel ca si celelalte vase din bucatorie, respectiv cu apa fierbinte si detergent special. Potrivit Daily Mail, in acest fel detergentul nu poate patrunde in partea mai rece a obiectului, si astfel bacteriile nu sunt indepartate si raman pe el o perioada indelungata.
Cel mai bine este sa-l clatiti sub un jet puternic de apa rece imediat ce l-ati folosit. Pentru a indeparta petele pe care le capata in timp din cauza legumelor rosii sau a celor verzi,  puteti incerca sa stergeti tocatorul cu o laveta imbibata in sare sau bicarbonat de sodiu. In cazul in care il folositi pentru a felia carnea, o dezinfectare destul de eficienta este obtinuta atunci cand curatati tocatorul cu otet alb. Otetul va fi eficient si in indepartarea mirosurilor care ar putea ramane impregnate pe obiectul din lemn.
Cu toate acestea, pentru siguranta dumneavoastra, este bine sa schimbati periodic tocatorul pe care il utilizati. Pe langa ca veti fi ferita de diferite afectiuni, veti aduce si un suflu si un aer proaspat in bucatarie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004961 (s)