News Flash:

ESTE STIREA MOMENTULUI. Au fost CONDAMNATI DEFINITV LA INCHISOARE

18 Octombrie 2016
1396 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu2
Doi fosti directori si un angajat ai Parcului Industrial Brazi, trimisi in judecata de procurorii DNA Ploiesti pentru abuz in serviciu in legatura cu vanzarea, la un pret subevaluat, a sase transformatoare industriale din patrimoniul parcului, au fost condamnati definitiv, luni, la inchisoare cu executare, instanta reducand cuantumul despagubirii pe care inculpatii trebuie sa o plateasca parcului industrial.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Curtea de Apel Ploiesti a redus pedeapsa initiala aplicata incupatului Ion Militaru Ion, fost director de operatiuni in cadrul parcului, de la doi ani si opt luni de inchisoare la doi ani de detentie.

De asemenea, magistratii au majorat pedeapsa aplicata inculpatului Vasile Vali Ionascu, fost consilier juridic in cadrul parcului industrial, de la un an si 11 luni de inchisoare la doi ani de detentie.

Pedeapsa de trei ani de inchisoare primita de Dan Victor Teodorescu, fost director general al SC Brazi Industrial Parc, a fost mentinuta.

Totodata, Curtea de Apel Ploiesti a redus cuantumul despagubirilor materiale la care au fost obligati cei trei inculpati in favoarea partii civile SC Brazi Industrial Parc SA, de la suma de 1.153.182,43 lei la suma de 926.892,43 lei.

Decizia instantei este definitiva.

Cei trei inculpati au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Ploiesti in martie 2010 pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unui comunicat emis la acea data de DNA, in perioada august 2005 — ianuarie 2006, prin acte materiale repetate care au reprezentat indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu si prin incalcarea prevederilor legale care reglementeaza procedura de vanzare a unor active din patrimoniul SC Brazi Industrial Parc, al carei unic actionar este Consiliul Judetean Prahova, cei trei inculpati au instrainat, cu intentie, catre o firma din Sibiu, sase transformatoare industriale la un pret subevaluat, cauzand astfel un prejudiciu societatii comerciale in suma de 1.153.182,43 lei, care constituie, totodata, si avantajul patrimonial obtinut de societatea castigatoare a licitatiei. 

inchisoare magistratii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1092 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005379 (s)