News Flash:

Este sau nu sigur sistemul de scanare din aeroport pentru corpul uman?

9 Septembrie 2018
1494 Vizualizari | 0 Comentarii
scan

Sistemul de scanare din aeroport cuprinde doua tipuri de scanere. Unul dintre ele se numeste scaner cu milimetru si utilizeaza unde radio pentru a cauta arme sau dispozitive ascunse. Acest tip de scaner nu ar trebui sa te ingrijoreze. Al doilea este numit scaner cu raze X. Pe langa problemele reprezentate de utilizarea acestei tehnologii, unii experti s-au ingrijorat ca aceste scanere expun calatorii la cantitati periculoase de radiatii. Expunerea la aceste dispozitive reprezinta aproximativ 10% din expunerea la o radiografie toracica, ceea ce este semnificativ.

Exista unele riscuri foarte mici de cancer asociate cu aceste dispozitive cu raze X. Autoritatile europene au interzis aproape imediat utilizarea aparatelor cu raze X. Iar cu sistemul de scanare din aeroport din zilele noastre nu exista niciun motiv de ingrijorare. Oamenii de stiinta nu pot afirma niciodata ca un lucru este 100% sigur, dar nu exista dovezi plauzibile prin care valurile milimetrice sa poata deteriora ADN-ul. Daca exista riscuri, sunt extrem de mici.

Andrew Maidment, profesor asociat de radiologie la Universitatea Pennsylvania Health System, este de acord si spune ca scanerele actuale nu reprezinta o preocupare. Acesta a publicat zeci de studii privind expunerea la radiatii si sanatatea umana. De asemenea, explica faptul ca dispozitivele care emit microunde cauzeaza daune sanatatii numai atunci cand sunt suficient de puternice pentru a provoca modificari moleculare. Radiatiile emise de scanerele cu unda milimetrica din aeroport nu ajung nici macar aproape de acest nivel.

In timp ce unii experti si-au exprimat ingrijorarile teoretice cu privire la formele mai putin puternice de radiatii cu microunde, in special tipurile emise de dispozitivele mobile si tehnologii, ceea ce intampini prin trecerea printr-un scaner din aeroport reprezinta doar o doza mica si chiar daca esti un pasager regulat al companiilor aeriene nu ai de ce sa iti faci griji. De fapt, singura critica pe care oricare dintre experti a avut-o cu privire la scanerele din aeroport nu are nimic de-a face cu expunerea la radiatii sau cancer.

sursa: eva.ro


sistemul scanare aeroport scanere
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005708 (s)