News Flash:

Episcopia Devei acorda burse "Parintele Arsenie Boca" pentru prevenirea abandonului scolar

15 Septembrie 2016
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
Episcopia Devei
Episcopia Devei si Hunedoarei, prin Fundatia 'Cuvantul care zideste', va acorda in acest an scolar 20 de burse 'Parintele Arsenie Boca' unor elevi de gimnaziu si de liceu din judetul Hunedoara care au rezultate bune la invatatura, dar provin din familii cu venituri modeste. 
Scopul principal al burselor este acela de a preveni abandonul scolar si de a-i sprijini pe copiii care doresc sa invete, dar nu au posibilitati materiale in familiile din care provin. 
'Episcopia Devei si Hunedoarei aplica, pentru al patrulea an, consecutiv, bursele 'Parintele Arsenie Boca', pe care le ofera copiilor aflati in dificultate financiara, dar care au rezultate scolare deosebite. Cei interesati de aceste burse trebuie sa depuna o documentatie la sediul Episcopiei Devei, care va analizata de o comisie speciala. In urma acestei analize se va intocmi o ierarhie, pe baza unui punctaj stabilit, iar elevii care vor cumula cele mai multe puncte vor beneficia de aceste burse scolare anuale', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei, parintele Gabriel Miricescu. 
Episcopia Devei a stabilit ca vor fi alocate 10 burse pentru elevii de gimnaziu, iar alte 10 burse vor reveni elevilor de liceu. Valoarea unei burse se ridica la 200 de lei pe luna, iar sumele vor fi achitate elevilor intr-un cont bancar pe toata durata anului scolar. 
Elevii care doresc sa beneficieze de bursele 'Parintele Arsenie Boca' trebuie sa fi promovat toate examenele din anul scolar precedent cu o medie de absolvire de minim 9 sau cu calificativul 'Foarte bine' la toate disciplinele. De asemenea, venitul mediu pe membru de familie, in ultimele trei luni, nu poate fi mai mare de 700 de lei. 
Continutul complet al dosarelor poate fi consultat pe pagina de internet a Episcopiei Devei si Hunedoarei, www.episcopiadevei.ro. 
Termenul limita pentru transmiterea dosarelor, prin posta sau direct la sediul Episcopiei Devei, este 7 octombrie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006440 (s)