News Flash:

Epidemia de Ebola s-a soldat cu aproape 3.900 de morti in Africa de Vest

9 Octombrie 2014
602 Vizualizari | 0 Comentarii
Epidemia de Ebola s-a soldat cu 3.865 de morti in Africa de Vest din 8.033 de cazuri inregistrate in cinci tari (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal) si SUA, potrivit unui nou bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) realizat la 5 octombrie si publicat miercuri.
Aproape jumatate dintre persoanele infectate cu virusul Ebola au decedat, potrivit OMS. Aceste date nu iau insa in calcul decesul unui liberian in Statele Unite si cazul unei infirmiere spaniole infectate cu Ebola.
- Cele trei tari cel mai grav afectate: Liberia, Guineea si Sierra Leone
Epidemia, cea mai grava de la identificarea virusului in 1976, a izbucnit in Guineea, la sfarsitul lui decembrie 2013.
In prezent, cea mai afectata tara este Liberia, unde din cauza epidemiei de Ebola au murit 2.210 de persoane din 3.924 de cazuri.
De asemenea, 879 de persoane au murit in Sierra Leone, din 2.789 de cazuri de infectare cu virusul Ebola, iar alte 768 au murit in Guineea, din 1.298 de cazuri.
- Un focar distinct in Republica Democrata Congo
Epidemia de Ebola a aparut si intr-o regiune izolata din nord-vestul Republicii Democrate Congo (RDC), distincta de cea din Africa de Vest.
In aceasta regiune, 43 dintre cele 70 de persoane care au contractat virusul au murit de la 11 august, data aparitiei virusului, potrivit unui bilant al OMS din 5 octombrie.
- Cazuri in alte tari
Nigeria a inregistrat 8 morti din 20 de cazuri.
In Senegal, singura persoana infectata, un student originar din Guineea, s-a vindecat intre timp, potrivit unui anunt din 10 septembrie al autoritatilor locale.
In Statele Unite, pacientul liberian bolnav de Ebola, care era internat in orasul Dallas (statul Texas), a murit miercuri.
Personalul din domeniul sanatatii este in special afectat, cu 232 de morti din 401 de persoane infectate.
Boala, numita si febra hemoragica Ebola, are o rata de mortalitate de circa 70%, potrivit unui studiu al OMS.
Infectia se produce prin contact direct cu fluidele corporale, iar perioada de incubatie este intre doua si 21 de zile. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1025 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017537 (s)