News Flash:

Englezii l-au declarat cel mai nesanatos aliment din lume

15 Aprilie 2018
1352 Vizualizari | 0 Comentarii
margarina

Margarina este considerata nesanatoasa deoarece contine grasimi trans sau uleiuri vegetale procesate. Studiile recente au aratat ca în cazul persoanelor care au înlocuit untul cu margarina a crescut dramatic riscul de atac de cord. 

Pe langa margarina, alte alimente nesanatoase sunt sucurile de fructe îmbuteliate, iaurtul "fara grasime" sau cu fructe, batoanele care confera energie sau cerealele pentru micul dejun pline de zahar, potrivit authoritynutrition.com.

Grasimile trans au fost asociate cu riscul general de deces, cu decesul din cauza bolilor cardiovasculare si cu declansarea maladiilor coronariene.

Trebuie sa stii toate astea despre margarina!

Ghidurile dietetice actuale recomanda ca grasimile saturate, prezente în produse de origine animala, precum unt, galbenusul de ou si carnea de somon, ar trebui sa detina cel mult 10% din aportul caloric zilnic. Grasimile trans nesaturate, cunoscute si sub numele de grasimi trans, precum uleiurile hidrogenate care asigura o perioada de conservare mai mare pentru alimentele procesate si margarina, sunt produse pe cale industriala si ar trebui sa asigure cel mult 1% din aportul zilnic de calorii.

Consumul de grasimi trans industriale a fost asociat cu o crestere de 34% a riscului general de deces, cu o crestere cu 24% a riscului de mortalitate provocata de boli cardiace si cu o crestere cu 21% a riscului de aparitie a bolilor cardiace, afirma autorii acestui studiu, publicat în prestigiosul British Medical Journal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Margarina este considerata nesanatoasa deoarece contine grasimi trans sau uleiuri vegetale procesate. Studiile recente au aratat ca în cazul persoanelor care au înlocuit untul cu margarina a crescut dramatic riscul de atac de cord. 

Pe langa margarina, alte alimente nesanatoase sunt sucurile de fructe îmbuteliate, iaurtul "fara grasime" sau cu fructe, batoanele care confera energie sau cerealele pentru micul dejun pline de zahar, potrivit authoritynutrition.com.

Grasimile trans au fost asociate cu riscul general de deces, cu decesul din cauza bolilor cardiovasculare si cu declansarea maladiilor coronariene.

Trebuie sa stii toate astea despre margarina!

Ghidurile dietetice actuale recomanda ca grasimile saturate, prezente în produse de origine animala, precum unt, galbenusul de ou si carnea de somon, ar trebui sa detina cel mult 10% din aportul caloric zilnic. Grasimile trans nesaturate, cunoscute si sub numele de grasimi trans, precum uleiurile hidrogenate care asigura o perioada de conservare mai mare pentru alimentele procesate si margarina, sunt produse pe cale industriala si ar trebui sa asigure cel mult 1% din aportul zilnic de calorii.

Consumul de grasimi trans industriale a fost asociat cu o crestere de 34% a riscului general de deces, cu o crestere cu 24% a riscului de mortalitate provocata de boli cardiace si cu o crestere cu 21% a riscului de aparitie a bolilor cardiace, afirma autorii acestui studiu, publicat în prestigiosul British Medical Journal.


margarina grasimile dietetice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007065 (s)