News Flash:

Emotii pentru Mircea Sandu? DIICOT investigheaza costurile de constructie ale bazei de pregatire a FRF, de la Buftea

23 Februarie 2016
1216 Vizualizari | 0 Comentarii
centru buftea
Punctul central al investigatiilor din dosarul deschis de procurorii DIICOT este reprezentat de costurile de construire a bazei de pregatire a Federatiei Romane de Fotbal, situata la Buftea, anunta ProSport.
Ancheta declansata de procurori confirma dezvaluirile ProSport conform carora FRF a umflat pretul total al investitiei, de 3,5 milioane de euro. Baza a fost ridicata de federatie intre 2009 si 2011, in mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA si UEFA. Spre exemplu, UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat si presedintele FIFA, Sepp Blatter.
Sumele de constructie si de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT. Doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la suma uriasa de 600.000 de euro. Procurorii considera ca o firma de proiectare din occident poate realiza un proiect similar cu o suma de 20 ori mai mica.
De asemenea, anchetatorii sustin ca terenurile artificiale din interiorul bazei au avut un cost nejustificat. Unul dintre terenuri a costat 500.000 de euro plus TVA, in conditiile in care pretul pietei nu depaseste 250.000 de euro. Pretul de constructie la gazonul sintetic a fost de 64,5 euro pe metru patrat in conditiile in care cel mai scump gazon era de 25 de euro pe metru patrat.
Constructia bazei a fost incredintata firmei SC Baran Romania SRL, o societate din Israel reprezentata legal de Sharon Zaid Hanan. Oferta firmei a sosit cu doar 4 zile inainte de semnarea contractului. Oficialii FRF au sustinut ulterior ca, dupa inaugurare, baza a fost administrata in mod oficial de Mircea Sandu. Fostul presedinte al FRF nu a fost deocamdata citat de procurori.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006851 (s)