News Flash:

Elisabeta Lipa: "Rezultatele de la Rio nu au fost pe masura investitiilor fara precedent din acest an"

23 August 2016
941 Vizualizari | 0 Comentarii
elisabeta lipa
Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, a oferit publicitatii, luni, un comunicat in care precizeaza ca rezultatele sportivilor romani la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro nu au fost pe masura investitiilor fara precedent din acest an. Romania a obtinut cinci medalii in Brazilia.
”Sportivii medaliati la Jocurile Olimpice de la Rio merita respectul nostru, alaturi de echipa care a contribuit la succesul acestora, la cea mai importanta competitie sportiva din lume. Ii felicit si ii asigur de intregul sprijin pe care ministerul il poate oferi pentru continuarea drumului lor catre marea performanta.
Din pacate, asteptarile noastre, desi au fost mari, pe masura investitiilor fara precedent din acest an, s-au dovedit a fi mai putin confirmate de rezultatele finale. Asa cum am mai spus, inaintea Jocurilor Olimpice, este esential sa fim alaturi de sportivii care fac sau isi doresc sa faca inalta performanta, dar mai ales sa cream cadrul pentru intregul sistem sportiv, inclusiv pentru cel de masa, incluzand si componenta educationala.
Am incredere ca responsabilii implicati in elaborarea noii Legi a Educatiei Fizice si Sportului vor intelege importanta momentului delicat in care se afla sportul romanesc si vor oferi noul cadru de care sportul are nevoie”, a precizat Elisabeta Lipa pe site-ul oficial al Ministerul Tineretului si Sportului.
Romania a incheiat aceasta editie a Jocurilor Olimpice pe locul 47 in clasamentul pe medalii. Dupa 16 zile de intreceri, sportivii romani au obtinut o medalie de aur, una de argint si trei de bronz.

Medaliile Romaniei la Jocurile Olimpice:
AUR: Echipa feminina de spada (Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Loredana Dinu, Simona Pop)
ARGINT: Tenis, dublu masculin (Horia Tecau, Florin Mergea)
BRONZ. Canotaj, barca de 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea); Gabriel Sincraian
(haltere, 85 kg), Albert Saritov (lupte libere, categ. 97 kg)
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006811 (s)