News Flash:

Elicopterul SMURD, solicitat pentru o alergatoare la maraton montan, in Muntii Fagaras

20 August 2017
955 Vizualizari | 0 Comentarii
elicopter smurd pe munte
Elicopterul SMURD a fost solicitat, sambata, pentru a prelua o alergatoare la un maraton montan, care are loc in Muntii Fagaras, aceasta suferind un accident in zona Turnul Paltinului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Seful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat ca maratonista a suferit fracturi la nivelul membrelor. David a precizat ca inca o femeie, de 63 de ani, a avut nevoie de interventia salvamontistilor, dar aceasta va fi coborata de pe munte pe cale terestra.
„Doua persoane aflate in Muntii Fagarasului au avut nevoie de interventia echipei Salvamont Sibiu dupa ce au suferit fracturi la nivelul membrelor inferioare. Este vorba despre o alergatoare la maratonul montan 2x2 care a cazut in zona Turnul Paltinului si care a fost evacuata cu elicopterul SMURD Mures. O a doua pacienta de 63 de ani este transportata in acest moment pe cale terestra din Saua Caprei la Balea Lac”, a spus David.
Cateva sute de alergatori montani din Romania si din strainatate sunt prezenti la Balea Lac, in apropierea Cabanei Paltinu, la doua competitii de tip maraton montan: 2X2 RACE sau X2 RACE. 2X2 RACE are aproximativ 46 kilometri lungime, cu 4.200 metri diferenta pozitiva de nivel, iar X2 RACE are putin peste 18 kilometri lungime si 1.800 metri diferenta pozitiva de nivel, ambele curse fiind accesibile doar sportivilor foarte bine pregatiti fizic.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1900 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005840 (s)